Zakaj ljudje odlagajo smeti na črna, prepovedana odlagališča?:: Vsako leto delate več ...

Zakaj ljudje odlagajo smeti na črna, prepovedana odlagališča?:: Vsako leto delate več ...

12.06.2007 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"Ljudje gremo radi tja, kamor gredo vsi drugi. Odlagamo smeti, čeprav piše, da je prepovedano. Ampak odlagamo zato, ker je smeti že tako ali tako polno in se nam zdi, da tabla nima nobenega smisla. "
1. Zakaj ljudje odlagajo smeti na črna, prepovedana odlagališča?
2. Vsako leto delate več, zaslužite pa manj?

1. Zakaj ljudje odlagajo smeti na črna, prepovedana odlagališča?

Prepričan sem, da tudi vi veste za nahajališče kakšnega črnega odlagališča smeti. Ob gozdni poti najdemo odslužene kavče, pralne stroje, avtomobilske dele itd. Na večini črnih odlagališč je ponavadi postavljen velik napis, ki odlaganje prepoveduje. Vendar ga nihče ne upošteva. Kup smeti je iz meseca v mesec večji. Če drugi odlagajo smeti, zakaj jih torej ne bi tudi mi.
Sam pa sem odkril odlagališče, ki je že tri leta čisto!

Kaj se je zgodilo, da ljudje smeti na tisti lokaciji ne odlagajo več?

Odlagališče so delavci komunalnega podjetja očistili. Tabla, ki odlaganje prepoveduje, še vedno stoji na svojem mestu. Smeti pa že tri leta ne odlaga nihče.

Ljudje gremo radi tja, kamor gredo vsi drugi. Odlagamo smeti, čeprav piše, da je prepovedano. Ampak odlagamo zato, ker je smeti že tako ali tako polno in se nam zdi, da tabla nima nobenega smisla.

Nauk zgornje zgodbice o očiščenem odlagališču?

Povejte, pokažite potencialnim strankam, da se vaši izdelki dobro prodajajo.
Ljudje silimo v polne gostilne. Ljudje se poizkušamo "po zvezah" prijaviti na razprodan seminar (primer seminar Toma Schreiterja - Velikega Ala ), ljudje želimo potovati v države, ki so trenutno "in", zanimajo nas avtomobili, ki jih je težko dobiti, v vrsti smo pripravljeni čakati na poceni roman, ki ga ne bomo prebrali itd.

Skratka, ljudje veliko raje kupimo nekaj, za kar vemo, da gre dobro v prodajo. Zato poudarite, da se vaš izdelek dobro prodaja, kadar predstavljate vaše izdelke osebno ali v vaših oglasih.

Vaše potencialne stranke morajo izvedeti, da kupujejo nekaj, kar je v tistem trenutku VROČE.

2. Vsako leto delate več, zaslužite pa manj?

Ste podjetnik? Imate tudi vi občutek, da vsako leto delate več, zaslužite pa manj? Ste si takrat, ko ste podjetje ustanavljali vse predstavljali popolnoma drugače?

V knjigi Mit o podjetniku boste izvedeli, kje večina podjetnikov naredi napako in kako napake odpraviti. Knjiga je v ZDA uspešnica (več kot milijon prodanih izvodov). Knjiga je bila po izboru direktorjev 500 največjih podjetij v ZDA izbrana za najboljšo poslovno knjigo.

Več >>> Mit o podjetniku

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  marketinški nasveti  pisma  podjetniki  podjetja  potencialne stranke  poslovne priložnosti  poslovna odličnost  prodaja  trženje Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Priročnik za vizualiziranje
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Nekdo je bil včasih nihče, ki je želel in to storil.

John Burroughs