Znanstveniki so potrdili izgubo velikega dela koralnega grebena

Znanstveniki so potrdili izgubo velikega dela koralnega grebena

29.11.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
Višje temperature morja so vodile do najhujšega beljenja Velikega koralnega grebena do zdaj. Tako razkriva najnovejša študija. Najbolj ogrožene so korale v plitkih vodah.

Veliki koralni greben se nahaja ob avstralski obali, sestavlja pa ga 2800 manjših koralnih grebenov in okoli 600 koralnih otokov.

Znanstveniki so ugotovili, da je 67% 700 km dolgega pasu, izgubilo manjše korale, predvsem tiste v plitkih vodah. Korale bodo, v najboljših razmerah, potrebovale 15 let za obnovitev. Korale za življenje potrebujejo hladno vodo.Ključne besede: korale ekologija biologija Veliki koralni greben Avstralija koralni greben Korak za korakom v svet računalnika je priročnik za začetnike, ki se še spoznavajo z računalnikom in njegovim delovanjem.
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje, ki na tem svetu zmagujejo, so tisti, ki vstanejo in se ozrejo po okoliščinah, ki jim ustrezajo. Če jih ne najdejo, si jih ustvarijo.

(George Bernard Shaw)