Bachove kapljice - zdravilo za dušo

Bachove kapljice - zdravilo za dušo

14.04.2011 | Avtor: Irena Roglič Kononenko
"Edvard Bach je bil prepričan, da je v naravi je vsebovano vse, kar človek potrebuje za svoje ozdravljenje, kadar je bolan. Tega ne morejo narediti agresivne kemikalije in strupi, ki človekovo telo poškodujejo, ampak divje rasle rastline, ki jih za izdelavo Bachovih kapljic še danes nabirajo in pripravljajo tako, kot je to določil Bach. "
Angleški zdravnik dr. Edward Bach je v tridesetih letih 20. stoletja razvil cvetno terapijo – metodo zdravljenja, ki je podobna homeopatiji.

• Deluje z informacijo, ki se prenaša po vodi.
• Zdravi vzroke bolezni, ki so predvsem čustvenega izvora, in ne simptomov.
• Nima stranskih učinkov in je preprosta za uporabo.
• Ne nadomešča klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremlja.
• Deluje na naše čustveno stanje in ga pomaga harmonizirati.
• Zelo primerna je za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah.
• Mnogi jo uporabljajo kot spodbudo za duhovni razvoj.

Edvard Bach je bil prepričan, da je v naravi je vsebovano vse, kar človek potrebuje za svoje ozdravljenje, kadar je bolan. Tega ne morejo narediti agresivne kemikalije in strupi, ki človekovo telo poškodujejo, ampak divje rasle rastline, ki jih za izdelavo Bachovih kapljic še danes nabirajo in pripravljajo tako, kot je to določil Bach.

Čeprav je bil Bach tudi homeopat in se njegove esence pripravljajo z razredčevanjem, podobno kot pri homeopatiji, se s temeljno idejo homeopatije »enako zdravi enako« ne strinja in meni, da so za zdravila primerne samo nestrupene rastline. »Sovraštvo včasih premaga še večje sovraštvo, pozdravi pa se lahko samo z ljubeznijo.

Okrutnost lahko včasih zaustavimo z okrutnostjo, zares izginila pa bo samo tam, kjer imata premoč dobrohotnost in usmiljenost. Strah lahko v ozadju še večjega strahu od časa do časa pozabimo, toda strah lahko resnično pozdravi le popoln pogum. V globljem pomenu besede enako enakega ne more pozdraviti.«

Resnično zdravljenje je zmerom zdravljenje duše. Bolezen nas želi poučiti, kako izgubljeni stik s svojo dušo spet vzpostavimo, in nas obvarovati, da bi si prizadejali še več zla. »Te rastline, medtem ko nam prinašajo tolažbo in nas zdravijo, istočasno krepijo tudi našo povezanost z božanskim Bachove_kapljiceizvorom in nas napolnijo z mirom, upanjem, sočutjem in dobrotljivostjo.«
 
Bachove cvetne kapljice

Kapljice se pijejo razredčene. Za vsakokratno zdravljenje se izbere dva do sedem cvetov, ki ustrezajo vašemu trenutnemu psihičnemu stanju. Po treh, štirih tednih se navadno določi (v celoti ali samo deloma) nova mešanica cvetov, ki ustreza novemu počutju.
Kako do Bachovih kapljic?

Individualne mešanice, narejene iz originalnih Bachovih cvetnih zdravil, vam pripravi Irena Roglič Kononenko, diplomirana psihologinja, v okviru enournega pogovora.

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Priporočljivo branje >>> Knjige o zdravilnih rastlinah

 

Priporočljivo branje >>> Aronija, naravna mojstrovina - Priročnik za gojenje aronije

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Edward Bach  alternativne tehnike  Bachove kapljice  Bachova terapija  Bachovi cvetovi  cvetne  kapljice  terapije  cvetje  naravna zdravila  Irena Roglič Kononenko V slikanici Pripoved o zeleni pomladi že odmeva pomladna budnica. Živali se prebujajo iz zimskega spanja.
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če misliš da zmoreš, zmoreš.

John Burroughs