Človek in metulj

Človek in metulj

09.07.2013 | Avtor: Čuang Ce

Razmišljanja


"Nekoč sem jaz, Čuang Ce , sanjal, da sem metulj, ki frfota sem ter tja, v skladu z metuljevimi nameni in cilji. Zavedal sem se le, kako sledim svojim željam metulja, ne pa svoji človeški osebnosti.

Nenadoma sem se prebudil in se ovedel, da ležim, spet kot stari jaz. Zdaj pa ne vem, ali sem človek, ki sanja, da je bil metulj, ali sem metulj, ki sanja, da je človek. Človek in metulj imata zagotovo nekaj skupnega."
Ključne besede: misli citati navedki izreki reki kratke zgodbe poučne zgodbe učitelji modrosti sanje odlomki iz knjig Čuang Ce metulj frfotanje,metuljeva krila  lepe misli motivacija čustva misli verzi lepa misel modrosti  modre misli Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Računalniški priročnik
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Grenko sladka mikropoezija
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Obstajajo knjige, ki so enake kemične sestave kot dinamit. Edina razlika je, da kos dinamita eksplodira enkrat, medtem ko knjiga eksplodira tisočkrat.

Jevgenij Zamjatin