Delati, kar hočeš delati, je življenje ...

Delati, kar hočeš delati, je življenje ...

21.02.2018 | Avtor: Wallace Delois Wattles
"Ko si v dvomih, počakaj. Povrni se k razmišljanju o svoji viziji in povečaj svoje zaupanje in namero"

Delati, kar hočeš delati, je življenje. In nobenega pravega zadovoljstva ni v življenju, če smo prisiljeni delati nekaj, česar ne maramo delati in če ne moremo delati tistega, kar hočemo delati. A zagotovo lahko delaš, kar hočeš delati; tvoje poželenje, da bi nekaj naredil, je dokaz, da imaš v sebi moč, ki tisto lahko naredi.

Poželenje je manifestacija moči.
Želja po igranju glasbe je moč, ki si prizadeva za izražanje in razvoj. Želja po izumljanju tehnoloških naprav je prav tako moč, si prizadeva za izražanje in razvoj.

Kjer ni moči - ali razvite ali nerazvite -  da bi neko stvar naredila, tam ni nikoli nobene želje, da bi se ta stvar naredila. Kjer obstaja močna želja, da bi se nekaj naredilo, je to dokaz, da je sila za delovanje močna, potrebno jo je samo razviti in uporabiti na pravi način.
Kadar so vse stvari izenačene, je najboljše izbrati posel, za katerega imaš najbolj razvit talent. Vendar če imaš močno željo delovati v katerikoli posamezni poslovni liniji, bi moral izbrati to delo kot najvišji cilj.

Ker lahko delaš, kar hočeš delati, in je tvoja pravica in privilegij, da slediš poslu ali opravku, ki bo zate najbolj ustrezen in prijeten.

Nisi zavezan delati tistega, česar nočeš delati in naj ne bi delal, razen kot sredstvo, ki bi ti omogočilo prehod k delu, ki ga želiš opravljati.
Če obstajajo pretekle napake, katerih posledice so te umestile v nezaželen posel ali okolje, boš morda za nekaj časa obvezan delati tisto, česar nočeš delati. Vendar si lahko izvajanje le tega narediš prijetno z zavedanjem, da ti omogoča priti do tvojega želenega dela.

Čeprav čutiš, da nisi v pravi zaposlitvi, pri poskusu prehajanja v drug posel ne ravnaj prenagljeno. Običajno je najboljši način za spremembo posla ali okolja - z rastjo. Ne boj se izvesti nenadne in radikalne spremembe, če se pojavi priložnost in če po skrbnem premisleku smatraš, da je to prava priložnost. Vendar nikoli ne ravnaj iznenada in radikalno, ko si v dvomih o razumnosti takšnega ravnanja.
V kreativnem načrtu nikdar ni naglice. In priložnosti nikoli ne zmanjka.

Ko izstopiš iz tekmovalnega mišljenja, boš razumel, da ti nikoli ni potrebno ravnati prenagljeno. Nihče drug te ne bo premagal v stvari, ki jo hočeš delati. Vsega je dovolj za vse. Če je zaseden en prostor, se bo zate odprl drug, boljši prostor malo naprej. Časa je v izobilju. Ko si v dvomih, počakaj. Povrni se k razmišljanju o svoji viziji in povečaj svoje zaupanje in namero.

Več o tem (se nadaljuje) v knjigi > Finančni uspeh - Izkoristite moč kreativnega mišljenja / Wallace Delois Wattles

 


Ključne besede: Wallace Delois Wattles delo delovanje kariera finančna inteligenca modrosti poslovanje  uspeh rast zlata pravila osebnostna rast finančni uspeh  Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V vsaki zmagi je poraz, v vsakem porazu zmaga. Vztrajni zmagujejo.

(Italijanski pregovor)