Pravi posel?

Pravi posel?

19.05.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles
"Na splošno povedano, ti bo šlo boljše v tistem poslu, kjer bo potrebno uporabiti tvoje najmočnejše sposobnosti – tiste, za katere si naravno »najbolj prilagojen«. Toda tudi ta trditev velja le do neke mere. Nihče naj ne bi svojo zaposlitev smatral, kot da je dokončno uokvirjena s sposobnostmi, s katerimi se je rodil. "
Uspeh je v kateremkoli poslu odvisen od ene stvari, ki jo poseduješ, od dobro razvite stopnje sposobnosti, ki se zahteva v tem poslu.
Brez glasbene sposobnosti ne more nihče uspeti kot učitelj glasbe.

Brez izjemne tehnične sposobnosti ne more nihče doseči velikega uspeha v katerikoli tehnični trgovini. Brez taktnosti in komercialnega instinkta ne more nihče uspeti v trgovskih poslih. Vendar posedovanje dobro razvitih sposobnosti, ki so nujne v tvoji določeni stroki, še ne jamči, da boš obogatel. Obstajajo glasbeniki z izrednim talentom, ki ostajajo revni.

Obstajajo kovači, tesarji in mnogi drugi, ki posedujejo izvrstne tehnične sposobnosti, a ne obogatijo. In obstajajo trgovci, ki obvladajo veščine za ravnanje z ljudmi, a kljub temu propadejo.

Različni darovi so le orodja. Nujno je, da imamo dobra orodja, a še bolj nujno je, da so uporabljena na pravi način. Nekdo lahko vzame žago, kotnik, dober oblič in tako dalje ter izdela lep kos pohištva. Drug človek lahko vzame enaka orodja in se loti dela, da bi kopiral izdelek, pa bo ta izdelek srkpucalo. Ta ne ve, kako uporabiti dobro orodje na uspešen način.

Različne sposobnosti so orodja. Bistveno je imeti dobra orodja, a prav tako je bistveno, da se mora orodja takoj uporabiti. Neki človek lahko vzame ostro žago, kotnik in dober načrt in izdela lep kos pohištva. Spet drugi človek lahko vzame ista orodja in se loti izdelave duplikata tega kosa pohištva, toda njegov izdelek bo skrpucalo. Ne zna uporabljati dobrih orodij na učinkovit način.

Različne sposobnosti tvojega uma so orodja, s katerimi moraš opravljati delo, s katerim boš obogatel. Lažje boš uspel, če se lotiš posla, za katerega si dobro opremljen z mentalnimi orodji.

Na splošno povedano, ti bo šlo boljše v tistem poslu, kjer bo potrebno uporabiti tvoje najmočnejše sposobnosti – tiste, za katere si naravno »najbolj prilagojen«.

Toda tudi ta trditev velja le do neke mere. Nihče naj ne bi svojo zaposlitev smatral, kot da je dokončno uokvirjena s sposobnostmi, s katerimi se je rodil.

Obogatiš lahko v kateremkoli poslu, saj v primeru, da zanj nimaš pravega talenta, lahko talent razviješ.

To pomeni le to, da boš moral narediti svoja orodja, tako kot boš napredoval, namesto da bi se omejeval na uporabo tistih, s katerimi si se rodil. Zate bo lažje uspeti v dejavnosti, za katero že imaš dobro razvite talente. Vendar lahko uspeš v vsaki  drugi zaposlitvi, kajti razviješ lahko vsak osnovni talent, in ni talenta, ki ga ne bi imel v vsaj majhni meri.

> Več o tem v knjigi >>> Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Wallace Delois Wattles delovanje učinkovitost znanost bogatenja kariera  finančna inteligenca poslovanje finance uspeh osebnostna rast finančni uspeh posel  Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Edina oseba,katere vedenje lahko nadzorujemo,smo mi sami.

William Glasser