Dinozaver igvanodon

Dinozaver igvanodon

13.03.2012 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Rastlinojedi igvanodoni so bili veliki dinozavri, ki so lahko hodili po dveh ali po vseh štirih nogah. Sprva malce spominjajo na tiranozavre, vendar so bili precej manjši. Dolgi so bili približno 9 metrov, v višino pa so merili približno 3 metre.

Igvanodoni so bili eni prvih dinozavrov, ki so bili kadarkoli opisani in poimenovani, prav tako pa se je z vsakim novejšim odkritjem spremenil tudi opis te vrste dinozavrov. Poimenoval jih je angleški geolog Gideon Mantell, daljnega leta 1825.  Ime je dobil  zaradi podobnosti zobovja z legvani.

Njihova posebnost je bila tudi taca s petimi prsti. Dva sta bila privzdignjena (palec je izgledal kot trn), v sredini pa je imel tri prste z velikimi kremplji. Znano je, da so glavo držali nizko pri tleh. Igvanodoni so se v dobi krede pojavljali v Evropi in Severni Ameriki .Ključne besede: dinozavri prazgodovina igvanodon arheologija znanost živali rastlinojedi dinozavri prazgodovina doba krede Gideon Mantell Računalniški priročnik
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Korak za korakom v svet računalnika je priročnik za začetnike, ki se še spoznavajo z računalnikom in njegovim delovanjem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce.

Jože Urbanija