Ljubezen za življenje z dušo

Ljubezen za življenje z dušo

15.02.2017 | Avtor: Irena Oman Purič
"Zdaj vem, da se vse zgodi, ko je čas za to, in verjamem, da bo v šolskih klopeh nekoč spet več ne samo ljubezni in medsebojnega sprejemanja , temveč tudi več zadovoljstva, miru, radosti ob osebnem napredku in uspehu. "
Ko razmišljam o svoji preteklosti, pravim, da šele zdaj začenjam živeti življenje s svojo dušo. Začela sem jo iskati in se je počasi zavedati, ko je v moje življenje pred osmimi leti stopil reiki. Z njim nisem samo zdravila svojega telesa, temveč sem počasi spoznavala novi košček svoje duše.
Ob bolezni moje mame se je začela pisati zgodba o ljubezni in o tem, kako se je duša namenila izražati z življenjsko nalogo, ki je na vrsti, da se ta trenutek prizemlji.

Povezana je z mojim poklicem, ki ga 28. leto opravljam kot učiteljica med zvedavimi glavicami v osnovni šoli. Včasih so videti že tako samostojne in samosvoje, a če se globoko zazreš v njihove oči in začutiš njihova srca, potem veš, da skrivajo marsikatero bolečino, ki se ne upa izraziti. Bojijo se, da bodo razočarala tista velika srca in ne bodo izpolnila njihovih pričakovanj.

Da jih zdaj čutim drugače, kot sem jih leta poprej, sem morala sama skozi izkušnje o tem, kako vzorci čustvovanja, razmišljanja, odnosa do sebe, kot smo si ga oblikovali ob starših, bratih in sestrah, rastejo z nami. Včasih so nam v veliko oporo, da se znamo sprejemati in izražati brezpogojno, s samospoštovanjem in zdravo samozavestjo. Kar veliko dela je za mano, da sem zmogla prerasti vzorec večno zaskrbljene mame, ki je mislila, da je svoji hčerki edina učiteljica. Zdaj jo čutim kot iskreno prijateljico, ob kateri se sama veliko naučim.

Z odločitvijo, da me na moji poti spremlja reiki, sem tudi njej dala popotnico, kako si je mogoče v življenju pomagati pri največjih preizkušnjah, saj se je tudi sama odločila zanj, a vendar za svojo pot, kako najti in se izražati s svojimi včasih predolgo spečimi potenciali.
Ljubezen za življenje z dušo, Slike neke ženske duše in Kako uporabljam podarjeno so zgodbe moje duše iz življenja za življenje o tem, kako se učiti ljubezni do sebe. Ta se izraža tudi tako, da zmoreš narediti kakšno spremembo v življenju s partnerjem, druženju s prijatelji, da pustiš koga za seboj in se odpreš svoji novi sreči, s katero daješ pogum, da jo začnejo iskati tudi drugi.

Zdaj vem, da se vse zgodi, ko je čas za to, in verjamem, da bo v šolskih klopeh nekoč spet več ne samo ljubezni in medsebojnega sprejemanja , temveč tudi več zadovoljstva, miru, radosti ob osebnem napredku in uspehu.

Kako veselo je lahko, kadar se otroci neobremenjeno predajajo iskanju novih modrosti, sem spoznavala, ko sem ob njih ustvarjala učbenike za zgodnje učenje nemškega jezika – Lernspaß mit Binni 1, 2 , Compi – Computermaus, Ich und Deutsch 1.
Skupaj se učimo brezpogojnega sprejemanja in smo si neprestano veliki – mali učitelji, ki se učijo živeti svoje sanje.

Več o > Irena Oman

Priporočljivo branje: >>> Vedrina kot življenska moč

(Vir: Članek je bil objavljen v ereviji Mavrični mesečnik)


Ključne besede: Irena Oman  čustva  duša  mati in hči  učitelji  smisel življenja  vzorci čustvovanja  življenjske zgodbe  življenjske naloge  življenje z dušo  ženske 



Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vselej se trudite izboljšati se in izboljšal se bo tudi svet okoli vas. Že danes sprejmite izziv življenja!

(Colin Turner)