Magijsko polnenje talismanov, amuletov in dragih kamnov

Magijsko polnenje talismanov, amuletov in dragih kamnov

13.05.2009 | Avtor: Franz Bardon
"Kaj drugega kot talismani, so vse maskote, priveski, prstani in broške, za katere domnevajo, da prinašajo srečo. Danes so to tudi zelo cenjeni rojstni kamni. Če torej v naravi talismanov ne bi bilo nekaj resničnega ali morda celo magijskega, bi moral spomin na talismane in verovanje vanje, izginiti že pred mnogimi leti. "

"Prav v tem času se je Božja Previdnost odločila pomagati vsem takšnim iskalcem, ki so tako vztrajno iskali načine in poti za svoj duhovni razvoj. S to knjigo je najvišji posvečeni, ki ga je za to izjemno nalogo izbrala Božja Previdnost, dal v roke človeškega rodu univerzalne metode za duhovno rast. Brez pretiravanja bi lahko dejali, da javnosti nikoli do sedaj niso bile dostopne tako popolne magijske metode."  Otti Votanova

MAGIJSKO POLNENJE TALISMANOV, AMULETOV IN DRAGIH  KAMNOV

Amuleti, talismaniVerovanje v moč talismanov, amuletov in dragih kamnov, izvira še iz pradavnih časov. Izhaja iz fetišizma, ki je med primitivnimi rasami še vedno razširjen. Iz teh najzgodnejših časov, se je to verovanje ohranilo do današnjih dni, vendar je, v skladu z modernim načinom življenja, nekoliko spremenilo značaj.

Kaj drugega kot talismani, so vse maskote, priveski, prstani in broške, za katere domnevajo, da prinašajo srečo. Danes so to tudi zelo cenjeni rojstni kamni. Če torej v naravi talismanov ne bi bilo nekaj resničnega ali morda celo magijskega, bi moral spomin na talismane in verovanje vanje, izginiti že pred mnogimi leti.

Poskusimo ločiti zrnje od plev in pokukajmo pod tančico verovanja v amulete in talismane.

Talismani, amuleti ter rojstni kamni so namenjeni okrepitvi zanesljivosti in vere osebe, ki jih nosi. Kdor posveča svojemu talismanu večjo pozornost, v skladu s sposobnostmi, z avtosugestijo vpliva na svojo podzavest, kar povzroči premik različnih delovanj v želeno smer. Ni pa nenavadno, da različni ljudje, nagnjeni k materializmu, ali nezainteresirani znanstveniki, obsojajo takšno verovanje, ga imajo za praznoverje, ga kritizirajo in na račun tistih, ki v moč amuletov, talismanov in rojstnih kamnov verujejo, zbijajo šale.

Modri mag se zaveda resnične narave takšnih stvari in ne bo zadovoljen z nošenjem talismana, samo z namenom povečanja vere in prepričanja, temveč bo poskušal najti zakone, ki jih skriva bit talismanov. Ve, da temeljijo talismani na verovanju njegovih lastnikov in da postanejo takrat, ko pridejo v roke nevernikov ali skeptikov, neučinkoviti. S poznavanjem vzročne povezave, prodira mag vse globlje in globlje v materijo, ki je s tem povezana. Talisman ni  v magovih rokah nič drugega kot inštrument, opora, nekaj materialnega, s čimer poveže ali v kar zapre svojo moč, svoj najvišji vzrok, svoj fluid.

Njegova oblika in njegova vrednost zanj nista pomembni. Pozornosti ne posveča ne lepoti, ne modi in ne ugledu. Zanj je to predmet, s katerim bo, v povezavi z močmi, ki jih bo vanj vgradil, ustvaril vzroke, potrebne za sprostitev želenega delovanja, ne glede na to, ali oseba, ki ga nosi, v to verjame ali ne. Po drugi strani je pentakl specifičen predmet, neke vrste talisman, ki je v skladu z zakoni analogije v stalni zvezi z želenim delovanjem, močjo, sposobnostjo in vzrokom. Mag mora takrat, ko dela in polni tak pentakl, ki ga ima rajši od običajnega talismana, spoštovati pravila analogije, posebej če želi komunicirati z bitji iz višjih svetov, ne glede na to, ali gre za dobra ali slaba, genije ali demone.

Amulet predstavlja neko Božje ime ali sveti verz iz Biblije, mantro, tj. stavek, ki izraža oboževanje božanstva, napisano na pergament ali pa na navaden pergamentni papir. Tudi nošenje različnih magijskih rastlin, kot so mandragora in vse ostale, za katere velja prepričanje, da imajo neke vrste zaščitno moč, spada v to kategorijo amuletov.

Ta kategorija vključuje tudi fluid kondenzatorje v trdni in tekoči obliki, ali vanje namočen vpijajoč papir, dele magnetita in naravne magnete, ravno tako kot tudi male umetne magnete, v obliki podkvic. Naj zaključim z omembo dragih in okrasnih kamnov, ki običajno predstavljajo dobre fluid kondenzatorje, zato so jih vedno uporabljali za zaščito, kot prinašalce sreče, uspeha in za zdravljenje. Astrologi so vsakemu kamnu, na podlagi barve in trdote, pripisali posebno delovanje in ljudem, rojenim v določenem znaku, oziroma pod vplivom določenega planeta svetovali, naj za srečo nosijo kamne, pripisane določenim astrološkim znakom in planetom.

Vendar pravi mag ve, da imajo, na tak način izbrani kamni, zelo nepomembno delovanje in da je takšen kamen popolnoma brez vrednosti za vsakega, ki v to ne verjame. Mag lahko do določene mere te astrološke zakone spoštuje, vendar od njih ni odvisen. Kamni, ki so glede na barvo, trdoto in kemijsko sestavo usklajeni z astrološkim delovanjem, pa so zelo primerni za ustrezno magijsko polnjenje. Vendar pa to za maga ni ključnega pomena, saj lahko napolni vsak kamen, celo tistega, ki bi bil z astrološkega vidika videti popolnoma brez vrednosti.

Na osnovi magovega polnjenja potem takšen kamen pomaga osebi, ki ga nosi, do določenih ciljev in rezultatov, ne glede na to, ali ta oseba v rezultat magijske polnitve verjame, ali ne. Izid bo vedno odvisen le od magovega ukaza. Ker sem predstavil razne vrste in različice talismanov, amuletov, pentaklov in dragega kamenja, mi dovolite, da omenim deset najpomembnejših vrst magijskega polnjenja:

Amulet1. polnjenje z močjo volje, v povezavi z imaginacijo;
2. polnjenje s časovno akumulacijo življenske moči in impregnacijo želje;
3. polnjenje s povezavo elementalov, elementarjev in drugih bitij, z željo, da bi izvršili želeni izid;
4. polnjenje z osebnimi in tradicionalnimi rituali;
5. polnjenje z magijskimi formulami, mantrami, tantrami, ipd;
6. polnjenje z akumulacijo elementov;
7. polnjenjem z magnetnim in električnim fluidom;
8. polnjenje z akumulacijo svetlobe;
9. polnjenje z elektromagnetnimi kroglami – volti;
10. polnjenje z magijsko seksualno operacijo.

Vsaka od omenjenih možnosti polnjenja ima številne različice, vendar bi bilo opisovanje vseh prezamudno. Napredni mag bo svoja osebna polnjenja odkril intuitivno. Deset opisanih polnjenj naj služiti zgolj kot pravilo ravnanja, zato podajam razmeroma skop opis.


1. POLNJENJE Z MOČJO VOLJE IN Z IMAGINACIJO


To je najenostavnejša in najlažja metoda, katere delovanje je odvisno od magove volje in sposobnosti imaginacije. Vsak talisman, amulet in pentakl, razen papirnatih in pergamentnih amuletov, je treba pred izvedbo magijskega polnjenja očistiti, od nanje prilepljenega fluida. Najboljši način je z magijo vode. Vzemite kozarec hladne, sveže vode in vanjo potopite talisman. Pri tem se osredotočite na to, da bo voda vezala nase vse slabe vplive. To osredotočenost zadržite kar nekaj časa.

Čez nekaj minut globoke koncentracije, morate biti popolnoma prepričani, da je voda vsesala vse slabe vplive in da se jih je vaš talisman popolnoma osvobodil. Talisman posušite in bodite prepričani, da je sprejemljiv za vaš vpliv. Takšno čiščenje morate opraviti z vsakim talismanom, ki ni tekoč, ne glede na metodo, ki jo boste uporabili za njegovo polnjenje. Talisman držite v roki in z imaginacijo učvrstite vanj svojo željo, z vso močjo vaše volje, vero in prepričanjem.

Določite čas delovanja želje, tj., ali naj traja le določen čas ali pa trajno, pa tudi, ali je delovanje namenjeno samo za določeno osebo ali za vsakogar, ki bo ta talisman nosil. Uporabite obliko sedanjega časa in si zamislite, da se želja že uresničuje. Učinkovitost koncentrirane želje lahko okrepite s pogostim ponavljanjem polnjenja, ki bo dalo talismanu prodornejšo sevajočo moč.

Med osredotočanjem prenesite občutek na željo, naj bi učinkovitost talismana ostala in se še povečevala, tudi ko o njem ne boste mislili in naj ima isti učinek tudi v primeru, ko je narejen za nekoga drugega. Če ste napolnili talisman tako, kot najbolje znate in z največjo možno močjo, je pripravljen za uporabo.

Talismani, amuleti


2. POLNJENJE S ČASOVNO OMEJENO AKUMULACIJO ŽIVLJENJSKE SILE IN IMPREGNACIJA Z ŽELJO


Na način, opisan v prvi metodi, talisman očistite fluida. Če gre za talisman, ki ga želite uporabljati osebno, naredite akumulacijo življenjske moči v svojem telesu (glejte navodila v III. koraku). Ko ste telo napolnili z življenjsko močjo, jo vodite preko svoje desne roke v talisman in nakopičeno življenjsko moč stisnite do te mere, da bo napolnila celo obliko talismana, amuleta ali kamna. Pri tem si zamišljajte, da talisman to vitalno moč vsesa vase in jo zadržuje v sebi tako dolgo, kolikor želite.

Delajte s trdnim prepričanjem, da v obdobju, ko boste talisman nosili, njegova učinkovitost ne bo upadla, temveč bo postajala vse močnejša. Življenjska moč, ki jo prevzame talisman in ki je v njem stisnjena do snežno belega sija, naj bo močno podobna sijočemu Soncu. Ali vidite, do kod mora segati vaša imaginacija? Željo, glede delovanja talismana, prenesite v svoje telo že med akumulacijo življenjske moči. Trajanje delovanja lahko z imaginacijo določite tudi pozneje.

Za izraz notranjega prepričanja, da je talisman takoj po polnjenju pridobil popolno učinkovitost, izberite sedanji čas. Posamezen talisman ne napolnite z več željami, še najmanj pa takšnih, ki si nasprotujejo. Najučinkovitejše bo delovanje, ki je omejeno na eno samo željo. Vedno izražajte želje, ki so v dosegu možnega in se izogibajte fantastičnim polnjenjem, ki se ne morejo uresničiti. Ta ukaz velja za vse vrste talismanov in polnjenj. Prodorno moč takega polnjenja, lahko enostavno preverite z nihalom.

Če polnite talisman za koga drugega, akumulirane življenjske sile ne vodite skozi svoje telo, temveč jo pritegnite direktno iz vesolja, jo imaginarno zgostite in jo prenesite v talisman. Sicer je izvedba enaka tisti, ki se nanaša na pripravo lastnega talismana.

 (odlomek iz knjige >>> Iniciacija v hermetizem / Franz Bardon)

Več >>> Knjige o ezoteriki

 

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Franz Bardon akaša astralna raven avtosugestija ezoterika karma magija magijski priročniki mentalni trening iniciacije hermetizem amuleti talismani dragi kamni kristali S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Kdor ima nekaj živo pred očmi, napravi iz tega resničnost.

(Heinrich Mann)