Radionika, 1. del

Radionika, 1. del

12.06.2006 | Avtor: Tadej Pretner
"Glede na to, da lahko ustvarimo energijski stik tudi s pomočjo nekaterih simbolov, je radionika tesno povezana tudi z vibracijami oblik in magijo. Deluje na osnovi razumevanja vibracijske ravni življenja, večji del formalne znanosti pa jo zaenkrat obravnava kot psevdoznanost."

Radionika ni le veda o napravah oziroma nekakšnih generatorjih, ki so jih v začetku prejšnjega stoletja, z namenom vzpostavitve energijskega stika med človekom in nečem, kar je prežeto z njegovo vibracijo (osebni nakit, kapljica krvi …), razvijali zdravnik iz San Francisca Albert Abrams in njegovi somišljeniki.

Glede na to, da lahko ustvarimo takšen energijski stik tudi s pomočjo nekaterih simbolov, je tesno povezana tudi z vibracijami oblik in magijo. Deluje na osnovi razumevanja vibracijske ravni življenja, večji del formalne znanosti pa jo zaenkrat obravnava kot psevdoznanost.

V domeno radionike pa ne uvrščamo magijskih postopkov, v katerih so magi v želji, da bi zares delovali, uporabljali različne pripomočke, kot so npr. netopirjevo krilo, kosti raznih živali, njihove mumificirane ostanke itd. Takšne nenavadne magijske pripomočke so izbirali delno po njihovi simboliki, delno pa zato, da je imel tudi naročnik uroka, pri katerem je mag uporabil nenavadne pripomočke, občutek, da bo urok bolje deloval, če je bilo pripomočke težko dobiti in je zato z energijo tega svojega prepričanja nezavedno pripomogel, da se je želeno zares udejanilo.

Če je bil npr. namen uroka tak, da nekomu pomaga do nekega posebnega cilja, so uporabili magijsko sredstvo, ki je lastnosti tega cilja simboliziralo, pri tem pa deli živali niso bili redkost, saj je živalski svet poln simbolike (lisica – zvitost, čebela – marljivost, osel – neumnost, itd.).

ALI SEGAJO ZAČETKI RADIONIKE V STARI EGIPT?

Verjetno bi zelo težko ugotovili, v katerem obdobju zgodovine je imel človek dovolj celosten vpogled v zakonitosti magije, da je razumel in znal izkoriščati tiste njene veje, katerim danes pripisujemo tesno povezavo s postopki, ki so blizu radioniki. Najverjetneje pa se ne bomo zmotili, če predpostavimo, da so svečeniki starega Egipta imeli tovrstno znanje. Takšni sklepi slonijo na osnovi nekaterih arheoloških najdb iz tega obdobja ter veličastnih piramid in nekaterih čudnih, še ne povsem pojasnjenih dogodkov, povezanih z »odkrivanjem starega Egipta«:

- V zvezi z izvorom in vlogo egipčanskih piramid imajo strokovnjaki več protislovnih teorij. Gotovo je zanimiva ta, da je npr. v osnovnih merah Keopsove piramide, kotih in mnogokratnikih nekaterih njenih osnovni mer, skrito kozmično oziroma matematično in astronomsko znanje tistega časa. Mnogi proučevalci Keopsove piramide so prepričani, da so imeli staroegipčanski magi jasen vpogled v prihodnost. To naj bi dokazoval t.i. Betlehemski kot (26o 14'), pod katerim se v piramido spušča originalni hodnik graditeljev piramid, najdemo pa ga tudi na zadnji stopnici Velike galerije. Gre za enega od kotov pravokotnega trikotnika, ki ga dobimo, če povežemo Keopsovo piramido z Betlehemom in se od tu spustimo po poldnevniku do točke, kjer presekamo linijo, ki teče iz smeri piramide, po zemeljskem vzporedniku. S tem, da se ta kot v Keopsovi piramidi večkrat pojavi, naj bi njeni graditelji želeli sporočiti, od kot bo prišel novi Mesija.

- Energije, ki jih lahko zaznamo v piramidah ali ob njih, izhajajo iz same piramidalne oblike. Lažje preverljivo je notranje energijsko delovanje piramid, saj se lahko zelo hitro prepričamo, da piramida v svojem centralnem delu deluje kot zbiralnik univerzalne energije. Težje preverljivo pa je njeno delovanje navzven. Dejstvo namreč je, da je energija egipčanskih piramid v veliki meri še nepojasnjena, saj je spektografska analiza pokazala, da se vrste in jakost energij v piramidah, zlasti pa okoli njih neprestano spreminjajo, ko pa so npr. hoteli preiskati področje pod Keopsovo piramido, so merilni instrumenti pokazali povsem nerazložljive in absurdne rezultate. Danes še ne znamo zadovoljivo pojasniti resnične vloge piramid v starem Egiptu, malo verjetno pa je, da je šlo zgolj za grobnice.

- Povsem možno je, da gre pri t.i. faraonovem prekletstvu, ki je doletelo skrunilce grobnice faraona Tutankamona, za radionično napravo s smrtonosnim delovanjem. 26. novembra 1922 je namreč arheološka skupina, ki jo je vodil Howard Carter, financiral pa lord Carnavon, odprla novodkrito grobnico faraona Tutankamona. V začetku marca naslednjega leta je lord Carnavon zbolel, aprila pa v Kairu umrl za posledicami čudne bolezni, podobne krvni zastrupitvi. V trenutku njegove smrti so za pet minut ugasnile vse luči v Kairu, česar niso nikoli zadovoljivo pojasnili. V Angliji pa je tedaj začela Carnavonova psica najprej tuliti, kmalu zatem pa je poginila.

To pa je bila le ena iz celega niza smrti tistih, ki so sodelovali pri odpiranju grobnice oziroma so vanjo vstopili, pa tudi nekaterih arheologov in turistov, ki so grobnico obiskali kmalu po odprtju. Profesor La Fleur je npr. umrl prvo noč po obisku grobnice, multimiljonar George Jay-Gould še isti dan, ko je bil v njej, Carterjev asistent A.C. Mace je po več napadih bolezni umrl leta 1928, itd. Nekateri, kot npr. egiptolog James Henry Breasted, pa so po obisku grobnice le dobili napad vročice, nakar so ozdraveli. V začetku je prevladovalo mnenje, da so nepojasnjene smrti in bolezni obiskovalcev Tutankamonove grobnice posledica bakterij, ki so bile tam, vendar pa je to teorijo ovrgel sodni izvedenec Alfred Lucas, ki je preiskal vzorce, vzete iz grobnice in jih označil kot neškodljive.

*Veliko smrtnih slučajev obiskovalcev grobnice nedvomno vsebuje elemente, ki jih lahko povezujemo z radioniko, pri vsem tem pa je zanimivo to, da se Howardu Carterju ni zgodilo nič domnevno zato, ker je ob vstopu v grobnico nosil zaščitni prstan, imenovan atlanta.

Tudi delovanje atlante temelji na vibracijah oblik. Prstan naj bi ščitil lastnika pred vsakovrstnimi škodljivimi sevanji, a v resnici stvar le ni tako preprosta. Glede na razporeditev različnih geometrijskih oblik na atlanti in ob upoštevanju dejstva, da so plošče, imenovane atlanta, z identičnim razporedom geometrijskih oblik, v starem Egiptu masovno uporabljali za zaščito, je jasno, da gre za formo, katere simbolični in s tem energijski temelji segajo v nezavedno.

Nabita je z določeno dinamiko oziroma je nosilec čustvenih energij, ki so jih na nezavedno raven »vgradili« ljudje, ki so gojili takšen odnos do atlante. Gre torej za formo, ki jo lahko tudi energijsko aktiviramo. Aktivirana atlanta ima dejansko funkcijo delne zaščite pred geopatogenimi sevanji, bolj pa je učinkovita kot zaščita pred sevanji oblik.

- Elemente radionike pa nedvomno najdemo tudi pri nekaterih oblikah dela z radiestezijskimi nihali. Glede na to, kako so bila oblikovana egipčanska radiestezijska nihala, je jasno, da so njihovi tvorci poznali zakonitosti vibracij oblik. Malo je namreč verjetno, da je bil npr. srednji del egipčanskega nihala izis, ki ga tvorijo resonatorji, tako oblikovan le zaradi »privlačne oblike«. Ne le da so svečeniki starega Egipta, ki so jih uporabljali, poznali vlogo resonatorjev, zelo verjetno je, da so imela egipčanska nihala vidno vlogo v nekaterih magijskih operacijah, ki so nam za sedaj še nepoznane.

OD VUDU MAGIJE DO PRVE RADIONIČNE NAPRAVE

Še korak bliže srži radionike pa storimo, če si ogledamo tehniko, ki so jo v okviru verskega sistema vudu, ki sloni na religioznih kultih zahodne Afrike, razvili mojstri magije na Haitiju. Če so posedovali predmet, prepojen z vibracijami nekega človeka, so izdelali lutko, ki je v magijskem smislu predstavljala tega človeka, vanjo pa ta predmet vgradili.

Nato so na različne načine, včasih tudi s pomočjo drog, aktivirali svojo čustveno energijo in začeli lutko prebadati z iglami. Z ustrezno vizualizacijo in s pomočjo lutke so lahko na energijski ravni lastniku tega predmeta prizadejali psihosomatske bolečine, z uničenjem lutke pa so ga izkušeni magi lahko celo ubili. V moderni magiji in radioniki pa lahko takšne predmete zamenjamo s fotografijo »cilja«, s pomočjo katere lahko še enostavneje vzpostavimo energijski stik.

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.
Sorodni članki:
Radionika, 2. del
Radionika, 3. del

Ključne besede: Tadej Pretner  ezoterika  energije  energijske povezave  energijske vibracije  energijske ravni  enost  magija  radionika  radiestezija  zaznavanje energij Včasih se tudi v gozd prikrade deževen dan. Nekaterim gozdnim prebivalcem je dež bolj všeč, drugim nekoliko manj.
Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
Ideje za ustvarjanje! Ustvarite ročno izdelane rože, buče, darilne vrečke, škatlice, zmaje, letala, ladjice, snežinke in še in še ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Amo, ergo sum. Ljubim, torej sem.

Jože Urbanija