Nisi vztrajen ali si radoveden

Nisi vztrajen ali si radoveden

13.01.2010 | Avtor: Nina Hočevar
"»Hej, pa saj ne morem bit vztrajna, če sem radovedna!« Kako bi lahko spoznavala nove stvari, brez da bi stare puščala za sabo… Ne morem bit vztrajna v vsem, če sem pa tolk radovedna. »Nisem vztrajna« je postalo »sem radovedna«. "

Sem zelo radoveden človek. In vedno znova se lotevam novih in novih stvari. Tudi med hobiji. Imam izpite za vse mogoče stvari.

Začela sem z jadralnim padalstvom. Ko sem izpit naredila, sem nekaj časa še iskala možnosti, da bi letela, pa ni bilo dovolj interesa, da bi si kupila padalo, pa kupit bi mogla še avto, da bi se lahko peljala na hribčke …

Potem sem se lepega dne odločila za potapljanje.

Naredila sem osnovni izpit. V vodi sem kot doma. Naravno okolje. Pa spet po tečaju nisem našla tiste prave motivacije, da bi nadaljevala v tej smeri.

Pa če se spomnim še iz otroštva, skoraj vsak teden en nov hobi, en nov šport sem trenirala. No, trenirala sem plavanje (je bilo mal preveč ogrevanja za moj okus), potem sem eno leto trenirala košarko (super, vendar je drugo leto ni bilo več), eno leto sem trenirala rokomet (naslednje leto ni bilo več trenerja), potem sem trenirala odbojko, pa začela sem s tenisom, pa z ritmiko.

Povsod sem se znašla in povsod sem bila doma. Enako je bilo s projekti, ki sem jih začenjala. Saj sem vsakega končala. Potem sem pa nadaljevala s čisto drugo zadevo. Ko sem nekaj spoznala, enostavno ni bilo več zanimivo.

Na tiho sem občudovala ljudi, ki pri eni zadevi vztrajajo in hkrati te vztrajnosti nisem našla pri sebi. Poleg tega pa so mi še drugi nabivali, češ, da nisem vztrajna, da se iščem in kdaj se bom umirila in kdaj se bom našla. Tudi sama sem si nalagala slabo vest. Nisem vztrajna, nisem vztrajna. To mi je odmevalo po glavi.

Na srečo je bila ena prvih stvari na treningu NLP  preokvirjanje prepričanj. Spoznala sem metodo, kako lahko na stvari pogledaš drugače. Takrat se mi je zabliskalo: »Hej, pa saj ne morem bit vztrajna, če sem radovedna!« Kako bi lahko spoznavala nove stvari, brez da bi stare puščala za sabo… Ne morem bit vztrajna v vsem, če sem pa tolk radovedna. »Nisem vztrajna« je postalo »sem radovedna«.

In kako lažje to pade na dušico in srce. Zdej počasi se mi tudi že svita, zakaj to radovednost potrebujem v življenju. In zdaj lahko z veseljem rečem, da se še iščem. In bom to verjetno še nekaj časa počela. In sem v tem prav vztrajna.

Zgodbica je iz knjige >>> Preprosto mogoče – dnevnik majhnih čarovnij življenja / Nina Hočevar

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Nina Hočevar preprosto mogoče vztrajnost radovednost hobiji letenje padalstvo potapljanje rokomet NLP programiranje leposlovje kratka proza Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
V slikanici Pripoved o zeleni pomladi že odmeva pomladna budnica. Živali se prebujajo iz zimskega spanja.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pokaži mi moža s tetovažo in pokazal ti bom moža z zanimivo preteklostjo.

Jack London