Obisk pri astrologu

Obisk pri astrologu

12.09.2007 | Avtor: Irena Stopar
"Morda se sprašujete kako vam lahko pomaga obisk pri astrologu. Če ste uspešni in zadovoljni s svojim življenjem, boste dobili potrditev, da se odločate pravilno in vzpodbudo, da boste napredovali tudi v prihodnje. Če ste nesrečni in nezadovoljni, boste dobili odgovor zakaj se vam nekaj dogaja. "
K meni ljudje najpogosteje pridejo na osebni posvet, ko v življenju zaidejo v slepo ulico in ne znajo več ne naprej, niti nazaj po svoji poti. Običajno čakajo do skrajnega trenutka, ko se jim zazdi, da ne morejo najti nobene rešitve več.
 
Pogovorijo se že z vsemi prijatelji in znanci, obiščejo različne strokovnjake, pa vendar ostanejo prazni in nezadovoljni. Nato se poslužijo še astrologije, vede, ki uporablja starodavna znanja in odgovori na vprašanja: »Zakaj se mi to dogaja?, Zakaj ravno jaz?, Zakaj ravno zdaj?, Zakaj…?«. Pri razlagi rojstne karte in trenutnih dogajanj se največkrat zelo hitro pokaže odgovor na zastavljeno dilemo, pa tudi pot kako se izviti iz situacije, ki nam ni v prid.

Včasih me obiščejo ljudje, ki so radovedni kako zgleda njihova rojstna karta in preverjajo ali je res moč iz nje razbrati kaj uporabnega iz njihovega življenja. Neredko so presenečeni, da jih lahko opisuje rojstna karta, ki velja za njihov trenutek in kraj rojstva. Žal le redki prihajajo na posvet o svojih najboljših možnostih in astrologijo že po prvem obisku uporabijo za svojo osebnostno in duhovno rast.
Precej let sem srečevala ljudi, ki so obiskali vedeževalca, astrologa in druge ljudi, ki so se ukvarjali z alternativnimi metodami zdravljenja. V večini so jim dodali »nalepko«, da so drugačni, nekateri celo čudni. O njih se niso odkrito pogovarjali, pač pa se je o njih slišal le šepet. Dobila sem občutek, da so se jih nekateri ljudje nekoliko bali. Ko pa so bili v resnični stiski, so se mnogi posluževali njihovih nasvetov. Od kje izvira takšen strah? Menim, da izvira še od začetkov astrologije in od časa, ko so jo začeli uporabljati kralji in drugi, ki so vodili tedanje države. Namreč, v starih časih so bili svečeniki in duhovniki tisti, ki so svoje vladarje vodili pri modrih in manj modrih odločitvah.

Da bi jih kralji spoštovali, so pogosto pretiravali s pomembnostjo neke postavitve na nebu in dodajali grozljive ali čudne opise. Vpeljali so pravila, ko ne smejo odgovarjati na neko vprašanje in se s tem zaščitili pred kraljevim besom »za vsak slučaj«, če mu odgovor ne bi bil všeč. Okoli sebe so naredili neviden obroč skrivnostnosti in s tem ostali nekoliko oddaljeni od drugih ljudi. Pravzaprav so se z astrologijo v preteklosti ukvarjali svečeniki, duhovniki, astronomi, matematiki, fiziki, kralji in plemiči. Neuki ljudje se z njo niso mogli ukvarjati, ker niso imeli osnovnega znanja matematike, da bi izračunali in izrisali horoskop. Danes je povsem drugače.

Obvezno osnovnošolsko šolanje omogoča dovolj osnovnega znanja, da z lahkoto izračunate in izrišete horoskop. Če premorete še nekaj sposobnosti logičnega sklepanja in vpogleda v okoliščine, imate dobre možnosti, da si zelo hitro rojstno ali drugo astrološko karto razložite sami. Prav nobene potrebe pa ni po strahu pred astrologijo in astrologi, saj smo prav običajni ljudje, tako kot vi.

Človeški strah pred astrologijo in njenimi nasveti sem v praksi spoznala, ko sem želela pomagati prijatelju v stiski. Doma mu je šlo vse narobe, izgubil je službo, bil je tik pred tem, da izgubi še najemniško stanovanje. Ponudila sem se, da mu pogledam v rojstno karto in skupaj poiščeva rešitve za nastalo situacijo. Odgovoril mi je: »Irena, ti kar delaj to, kar te veseli, ampak nočem ničesar vedeti. Veš, ne morem si privoščiti, da bi mi povedala kaj groznega.« Spoštujem vsakega posameznika in njegove odločitve, vendar priznam, da me je takrat njegov odnos do astrologije prizadel. Večkrat sem se vprašala kako naj mu pomagam, vendar sem vsakokrat znova naletela na prijazen odklon. Nato sem se spomnila besed mojstrice Reikia, ki mi je pred leti rekla: »Irena, ljudje si sami izbiramo življenje in usodo. Če si nekdo želi biti nesrečen, ima vso pravico do tega.
Nikomur ne smemo vsiljevati pomoči, pa čeprav si mislimo, da je edino tisto, kar mi vidimo in čutimo, pravilno.« Veliko razmišljam o različnih stvareh, tudi o strahu in nejevero pred uporabo astrologije v vsakodnevnem življenju. Astrologija ne pomaga le v ekstremnih situacijah, pač pa jo lahko uporabite celo pri odločitvah o malenkostih, kar sem opisala na izmišljenem primeru ob koncu članka. Dober astrolog vas nikoli ne bo strašil. V težki situaciji vam mora pošteno povedati kaj se dogaja in vas pripraviti na težek čas. Če ne boste po obisku storili ničesar drugače kot doslej, se v vašem življenju ne bo kaj dosti spremenilo, saj astrolog nima čarobne paličice, s katero bi lahko odvzel skrbi z vaših ramen. Vedno vas bo vzpodbudil k delovanju v pozitivni smeri in vam bo vlil volje do življenja, pomagal najti vaš skriti pogum in vas z nasvetom korak za korakom vodil v lepše in polnejše življenje.

Sama najraje svetujem ljudem, ki pripravljeni spoznati kaj resnično želijo in so pripravljeni kaj narediti, da to tudi uresničijo. Kako tak posvet poteka? Nič mističnega ali nenavadnega ne počnem, kot si nekateri radi zmotno predstavljajo. Običajno se s stranko vnaprej dogovorim za ustrezen termin pogovora. Pred tem mi sporoči rojstne podatke in na kratko opiše dogajanje, razlog obiska ali problem, če ga ima. Nato izračunam in izrišem vse potrebne karte. Začnem z rojstno karto, v kateri so zapisane vse možnosti, med katerimi lahko oseba izbira. Nato se lotim prognostičnih kart, iz katerih razberem o dogajanju v roku leta dni.

Odvisno od dogajanja dodam še druge astrološke karte, odvisno od tega kaj osebo zanima. Pred osebnim obiskom se pripravim na pogovor, zato z izračuni in izrisi astroloških kart s stranko ne izgubljava časa. Lahko se zgodi, da stranka ne želi vnaprej posredovati potrebnih podatkov. Takrat vse potrebno izrišem sproti v času pogovora. Nato sledi osebni pogovor v prijetno urejenem poslovnem prostoru. Pogovor traja od ene ure do treh ur. Največkrat traja uro in pol, vendar je čas odvisen od strankinega problema in od njenega sodelovanja. Več stvari, ki jih je potrebno natančneje preverjati, vzame več časa in obratno. Velikokrat stranke naročijo razlago rojstne karte, v času pogovora pa želijo preveriti kako se njihova karta ujema s katero drugo. Vsaka dodatna karta in njena razlaga terja dodaten čas za razlago.

Včasih mame rade povprašajo o odnosu svojega sina s tem ali onim dekletom. Pogosto sprašujejo kako se ljubimec razume s svojo ženo. Na takšna in podobna vprašanja brez prisotnosti lastnika karte ne odgovarjam, razen v delu, ki se tesno tiče osebe, ki je prišla na osebni pogovor. Splošno se držim pravila, da ne odgovarjam na zdravstvena vprašanja, na vprašanja o smrti, dolžini življenja in na vprašanja, za katera menim, da bi z odgovorom lahko škodovala tretji osebi. Po končanem pogovoru si vsakokrat želim, da bi oseba, ki ravno odhaja od mene, svoje dobre želje uresničila na pravi način.

Morda se sprašujete kako vam lahko pomaga obisk pri astrologu. Če ste uspešni in zadovoljni s svojim življenjem, boste dobili potrditev, da se odločate pravilno in vzpodbudo, da boste napredovali tudi v prihodnje. Če ste nesrečni in nezadovoljni, boste dobili odgovor zakaj se vam nekaj dogaja. V večini primerov v rojstni karti obstajajo tudi napotki kaj storiti, da se izvijete iz svoje nesrečne situacije. Pogosto se astrologije poslužijo pari, ki želijo bolje spoznati partnerja ali poglobiti svoj odnos z njim. Partnerja spoznata v čem sta si različna in katere so njune skupne točke. Kot učinkovita se je izkazala tudi pisna analiza partnerstva, v kateri spoznate skupne točke in ovire, še preden poglabljate odnos z nekom. Če partner ni pravi za vas, je pogosto manj boleče, če to spoznate, preden se navežete nanj. Nekaj mojih strank je podjetnikov in uspešnih poslovnih ljudi. Pri svojem delu nekateri doživljajo toliko stresa, da ga en sam človek kar težko prenese. Pravijo, da jim je lažje odkar uporabljajo astrologijo v svojem življenju. Če nekaj ne gre kot je treba, jim hiter pogled v karto dogajanja hitro razjasni zakaj se dogaja tako kot se pač dogaja. Enega od primerov iz prakse sem opisala v članku z naslovom »Resnična zgodba o astrologiji".

Poleg splošnega vpogleda v možnosti, ki so vam položene v zibko, je dobro vedeti kateri vplivi iz rojstne karte bodo prevladali v npr. letošnjem letu. O njih govorijo prognostične tehnike, ki niso nič drugega kot opis vašega notranjega zorenja. Slednje razložim v okviru osebnega pogovora. S pomočjo tranzitov (trenutnega dogajanja na nebu) pa lahko določite sončne in nevihtne dni. Prav vsi doživljamo dni, ko smo veseli in zabavni ter dni, ko smo kisli in nam gre vse narobe. Kakšen je vaš posamezen dan lahko razberete iz dnevnega osebnega horoskopa ali Standardizirane analize prihodnosti, ki jo izdelam le v pisni obliki.
Z njeno pomočjo se na posamezen dan lahko ustrezno pripravite. Z nekaj vaje lahko dobro izkoristite svoje sončne dni, hkrati pa iz deževnih naredite sončne ali vsaj oblačne brez padavin.

Preprost primer:

Imate rojstno karto »zlate mame«. Vaši in sosedovi otroci vas imajo neizmerno radi. V prognostičnih tehnikah imate v tem letu zapisano dodatno podporo teh energij, kar kaže, da boste v tem letu veljali za prav posebno dobro mamo. Kljub temu pa se npr. nahaja v zadnjih dneh vladarica 4. hiše Venera v kvadratu s Saturnom in Marsom. Čeprav ste prijetni in prijazni, vas bo nekaj dni prej in kasneje ta aspekt precej izčrpal. Te dni ne boste tako igrivi in si ne boste želeli toliko družbe, kot si jo želite običajno, zato je takšen čas precej bolj primeren za počitek in mirne dejavnosti. Otroci vas bodo gledali izpod čela in vas spraševali: »Mami, kaj je narobe?«. Dobro je, da se zavedate, da se na nebu dogaja nekaj, kar vas vznemirja. S pomočjo Standardizirane analize prihodnosti boste lahko ugotovili, da bo vpliv minil že čez nekaj dni, zato boste hitro pomirjeni.
V takšnih dneh si vzemite več časa zase. Recimo, da bo že čez nekaj dni Venera v trigonu s Soncem. Takrat boste polni energije in resnično prijetna družba sebi in ljudem okoli sebe. Otroci bodo spet veselo čebljali okoli vas in se vam motali pod nogami. Če boste upoštevali svoj naravni ritem, boste lahko uravnotežili čas počitka in čas dejavnega življenja, pri tem pa boste občutili notranje zadovoljstvo in usklajenost z najboljšim dogajanjem okoli sebe tudi v »težkih dneh«.

Primer je zelo preprost in vsakdanji. Ne pozabite, da na nas ves čas vplivajo planeti, ki dnevno menjajo svoj položaj. Energija v nas in okoli nas se iz trenutka v trenutek spreminja. S tem se spreminjajo področja, na katerih imamo v določenem dnevu dobre možnosti za uspeh in področja, ki se jih je bolje izogniti, da ne doživimo preveč razočaranj.

Kadar se vam zdi, da se nad vas zgrinjajo sence, je odlično, da se odpravite na osebni astrološki posvet, spoznate svojo rojstno karto in svoje najboljše možnosti. Zelo hitro lahko spoznate na katerem področju ste močni in zakaj vam na nekaterih področjih ne gre najbolje. Po mojih izkušnjah velja splošno pravilo: »Če vložite dovolj energije na področje, ki vas podpira in ga imate radi, boste postali uspešni in zadovoljni pri svojem delovanju in v svojem življenju na splošno.« Uspeh pa vam bo dal novih moči in možnosti, da postanete še boljši.
Kaj vas čaka? Kaj se vam ponuja? Odgovor lahko najdete v le uri pogovora z menoj ali drugim astrologom. Še veliko boljša možnost je, da odgovore poiščete sami. Za razlago katerega koli življenjskega področja si morate vzeti najprej nekaj časa, da spoznate o čem govorijo osnovni astrološki pojmi. Nato morate spoznati pravila, ki veljajo pri razlagi posameznih življenjskih področij. Že s tem osnovnim znanjem s področja astrologije si lahko pošteno polepšate življenje in izberete najboljše možnosti, ki čakajo na vas.

Če vas zagrabi dodatna želja, lahko svoje znanje kadarkoli nadgradite z znanjem o prihodnjem dogajanju in si dnevno sami izdelate horoskop, ki velja le za vas. Zelo hitro boste razumeli kako poiskati odgovor na konkretno vprašanje, ki je najbolj uporaben v času, ko niste pripravljeni na spremembe v vašem življenju in se raje prepustite delovanju usode. Pravzaprav po mojem mnenju konkretno vprašanje odgovori na: »Kaj se bo zgodilo, če ne bom uporabil-a svoje svobodne volje? Kam me vleče usoda?«. Ne pozabite, da imamo nekaj svobodne volje in zato v vsakem trenutku možnost izbire. Problem je v tem, da najpogosteje ne vemo kakšna izbira nam je na voljo. Spoznamo jo lahko z razlago svoje rojstne karte.

Prepričana sem, da bi bilo prav za vsakogar zelo dobro, da bi se naučil osnovne razlage svoje rojstne karte. S tem bi v vsakem trenutku lahko preverili kaj se dogaja in kaj vam to prinaša. Lažje bi se izognili pastem na svoji poti in lažje izbrali možnosti, ki vas vodijo v lepše dni.

Primer:

V svoji rojstni karti imate aspekt Mars sekstil Sonce. Recimo, da Mars vlada 4. hiši (domu). Ravno ste se odločili prenoviti stanovanje in se odpravite po nakupih. V trgovini zagledate prodajalca, ki je oblečen v oranžno – rdeča oblačila. Ker je Mars predstavljen z rdečo, Sonce pa z oranžno barvo, veste, da je to pravi človek, ki vam bo pravilno svetoval, saj je v vaši karti predstavljen s sekstilom, ki je aspekt priložnosti in dobrega izida.

Če imate v karti tudi Mars kvadrat Saturn in vidite osebo, oblečeno v črno – rdeča oblačila, se ji raje izognite, saj boste imeli probleme s tem, kar vam ponuja. To je preprost primer uporabe astrologije v vsakodnevnem življenju. Ne zahteva nobene filozofije, nobenega odvečnega časa pri odločitvi in nobenega omahovanja. V trenutku se lahko odločite pri katerem prodajalcu boste kupili to, kar potrebujete. Za takšne odločitve običajno ne boste klicali astrologa. Če pa se naučite vsaj osnovne razlage sami, se boste lahko hitro, svobodno in pravilno odločali vse življenje.
Kako začeti? Odvisno je od vas.

Berite knjige, članke, udeležite se kakšnega seminarja ali krajšega predavanja. Predvsem pa razvijte samostojen način astrološkega sklepanja. Z njim si boste lahko pomagali prav vsak dan pri povsem običajnih vsakodnevnih opravilih. Pokličite me in povprašajte kaj je najprimerneje za vas. Predvsem pa se ne bojte začeti razmišljati drugače in si dovolite lažje zadihati že zdaj.

Več >>> Knjiga kot darilo


Ključne besede: Irena Stopar  astrologija  aspekti  horoskop  prerokovanje  planeti v hišah  planeti v znamenjih  prihodnost  simboli  tehnike prerokovanja  svetovanje  vedeževanje  univerzum  zodiak  zodiakalna znamenja Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsa človeška bitja so hkrati sanjska bitja. Sanjanje druži človeštvo.

Jack Kerouac