Preberite to, če se vam zdi vse  brezupno in ste že skoraj obupali

Preberite to, če se vam zdi vse brezupno in ste že skoraj obupali

21.08.2020 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Vedno obstaja upanje. Stvari se vedno lahko izboljšajo."


Biti človek, je ena vaših najtežjih nalog v življenju.

Stvari nimajo svoje rime ali razloga. Eno minuto se zdi vse popolnoma v redu, in občutek imate, da je rešitev za vogalom. Stvari niso popolne, in še vedno niste popolnoma zadovoljni s svojim življenjem, a stvari kažejo na bolje.

Še preden se zaveste, vas oslepi bolečina. Slabi občutki vas obdajajo kakor megla, medtem ko se vaš svet drobi na milijon koščkov. Vse se obrne na glavo, in nič nima več nobenega smisla. Občutek imate, da je bilo vse, za kar ste delali do zdaj, zaman.

Ne da se odkriti, od kod in kdaj prihaja ta bolečina, le, da slej ko prej pride. Izvemo, da nas bodo izselili. Izgubimo službo. Ljudje, ki nam pomenijo največ na svetu umrejo in nam zapustijo le spomine.

Žalost je premočna. Popolnoma vas prevzame. Pride v različnih velikostih in oblikah. Pride iz raznoraznih, nepričakovanih krajev.

Zaradi žalosti je življenje včasih nevzdržno. Ampak, moramo vztrajati, moramo iti naprej. Moramo poriniti naprej in ustvariti novo podlago. Ne glede na to, kako slaba je situacija, moramo zdržati.

Življenje je le zaporedje vzponov in padcev. Ko se vzpenjamo, tega ne cenimo tako, kot bi morali. Ko smo na tleh, pa se nam zdi, kot da se cel svet končuje in je našega življenja konec.

Ničesar ne moremo storiti, da bi to preprečili. Ne moremo preprečiti občasnih slabih obdobij. Valovi se bodo zgrinjali nad nas dokler živimo; sreči bosta sledili žalost in bolečina. Tako poteka življenje.

Nimamo vpliva na to, kaj se nam bo zgodilo v življenju. Vse, na kar lahko vplivamo, je naš odziv na stvari, ki se nam zgodijo. Naš odnos in miselna naravnanost do situacij, s katerimi se soočamo v življenju, bosta odločila, koliko bomo trpeli.

Če smo zmožni sprejeti, da se slabe stvari dogajajo in se ne skušamo pred njimi skriti ali zbežati proč, potem se lahko soočimo z vsem. Ko bodo v naše življenje prišli najbolj temačni, najbolj strašni časi, se moramo biti zmožni z njimi soočiti s pozitivno naravnanostjo in nasmehom.

Vse, kar se nam zgodi v življenju, dobro ali slabo, je priložnost za rast, učenje in napredovanje. Če lahko iz najbolj temačnih obdobij izvlečemo lekcije in se nekaj naučimo, bomo bolj uživali v boljših obdobjih, ko bodo le-ta prišla. In vedno pridejo.

Vse kar lahko storimo, ko pridejo slabi časi, je, da se potrudimo ostati kar se da močni in se zavedamo širše slike. Zaradi dreves ne smemo izgubiti pogleda na gozd. Žalujte, ko morate, kolikor časa potrebujete, ampak poskrbite, da se ne boste v žalosti utapljali dalj časa, kot je potrebno.

Negativna čustva so močna. Dajo nam občutek moči, čeprav se počutimo uničene in nemočne. Lahko nas zasvojijo. Lahko se utapljamo v žalosti, ker se zdi boljša možnost, kot da bi iz situacije potegnili nauk in šli naprej.

V življenju moramo biti sočutni in prijazni do samih sebe in tudi do drugih. Na koncu dneva vsak posameznik bije svojo bitko, o kateri ne vemo ničesar.

Celjenja ne moremo pospešiti. Stvari se morajo postaviti na svoje mesto ob svojem času. Bolečina, ki nam jo povzročijo najbolj temačne situacije v našem življenju, morda nikoli ne bo popolnoma izginila, ampak sčasoma se bo lažje soočiti z njo. Žalost, ki nas sprva tako močno prevzame, nas bo nato prevzela v ključnih trenutkih, ko se bomo spomnili na nekaj ali nekoga.

Z leti ti valovi bolečine postajajo vse manj in manj pogosti. Kot plima, ki se vrača na morje. Zadanejo nas z manjšo močjo. Še vedno nam povzročajo veliko žalost, ampak so pričakovani; in čas, ki mineva v naših življenjih, s seboj prinaša nova spoznanja, nove perspektive in poglede, ki nam pomagajo razjasniti stvari ter nam pomagajo najti svoj mir.

Na koncu so izkušnje v življenju odvisne od tega, kako se soočamo s stvarmi. Če lahko ohranjate miselno naravnanost tako, da se vedno zavedate širše slike, boste imeli zmožnost držati glavo pokonci in se boste lažje prebijali skozi to noro, zmedeno izkušnjo, ki ji rečemo življenje.

Vedno obstaja upanje. Stvari se vedno lahko izboljšajo. Najpomembnejša stvar je, da se imamo radi in si odpustimo za vse, za kar menimo, da smo storili narobe. Nihče ni popoln. Vedno lahko le delujemo najbolje kot lahko, s temi podatki / dobrinami, ki jih imamo pri roki, torej s tem, kar imamo na razpolago, v katerikoli okoliščini. Smo le organizem, ki dela, kar je zanj naravno - da preživi.

Povzeto po: lessonslearnedinlifeKljučne besede: osebnostna rast motivacija duševno zdravje življenje pogum moč žalost bolečina premagovanje ovir biti človek upanje samopomoč Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Resnična sreča je uživati sedanjost, brez skrbi na prihodnost.

Seneka