Rešilno zdravilo - Bachova cvetna zdravila

Rešilno zdravilo - Bachova cvetna zdravila

11.03.2017 | Avtor: Irena Roglič Kononenko
"»Od narave zaupljivo pričakujemo vse, kar potrebujemo za življenje. Zakaj naj bi bile v veliki knjigi narave, ki vse hrani, pozabljene prav tiste snovi, ki jih potrebujemo, da bi ozdraveli? … Naj naša srca vedno napolnjujeta veselje in hvaležnost, da je Stvarnik vseh stvari v svoji ljubezni ustvaril rastline in zelišča na polju, ki nas zdravijo.« (Edward Bach) "

Angleški zdravnik Edward Bach (1886 – 1936) je življenje posvetil iskanju zdravila, ki bi zdravilo vzroke bolezni, ne pa samo odpravljalo simptome. Tako zdravilo je našel v kraljestvu narave, v cvetovih divje raslih rož in dreves. Njegova cvetna terapija – Bachove kapljice na naraven, neškodljiv in blag način zdravijo naše porušeno duševno in čustveno ravnovesje in na ta način blagodejno vplivajo na naše telo.

Srobot - Bachovo cvetno zdravilo, rešilno zdraviloPosameznih Bachovih esenc je 38, 39. zdravilo je mešanica petih, zelo učinkovitih esenc, ki pomagajo v skrajno ogrožujočih telesnih in/ali psihičnih stanjih in ga je Bach kot edino vnaprej izgotovljeno mešanico sestavil sam, da jo je imel pri roki takrat, kadar je bilo potrebno komu nemudoma pomagati in ni bilo časa za določitev primernih sestavin.

Ta mešanica se imenuje rešilno zdravilo.

Rešilno zdravilo se izjemoma pije tudi koncentrirano in po potrebi (4 kapljice koncentrata rešilnega zdravila v kozarcu vode), medtem ko se esence običajno pijejo razredčene in v posebej za posameznika sproti pripravljenih mešanicah, ki se določijo na osnovi pogovora.

Lesnika - Bachove cvetne kapljice, rešilno zdraviloPrimerno je v hudem stresu, vznemirjenju, žalosti, obupu, jezi, ob tremi, strahu pred zdravnikom, izpitom, nastopom ali kakim drugim dogodkom, ki se ga bojimo, tudi ob telesni bolečini ali nezgodi (čeprav ne nadomešča zdravniške pomoči, kadar je ta potrebna!; pomaga pa, da sploh lahko počakamo nanjo), ob nespečnosti ...

Po izkušnjah pomaga nekaterim  pri tako težkih stanjih, kot so panični napadi, astmatični, celo epileptični ... 

Jemljemo ga v hudi krizi, ko ni časa za pogovor, in je primerno za vse.

Deluje hitro, močno in pomaga ublažiti ali preprečiti največjo energijsko škodo, ki nam jo je povzročil čustveni ali telesni šok.

Za dolgoročno terapevtsko delovanje pa so primernejše in boljše osebne mešanice, ki jih pijemo razredčene in ki se zmerom pripravljajo za posameznika v trenutni čustveni situaciji in ne za bolezensko težavo na splošno.

Češnjelika sliva - Bachove cvetne kapljice, rešilno zdraviloRešilno zdravilo v obliki kapljic vsebuje pet sestavin: betlehemsko zvezdo proti strahu in omotici, sončece proti grozi in občutku panike, nedotiko poti duševnemu stresu in napetosti, češnjeliko slivo proti strahu, da bomo izgubili nadzor, in srobot proti težnji, da bi izgubili zavest.

Primerno je za ublažitev vseh vrst energijskih šokov. Rešilnemu zdravilu v obliki kreme je dodana še lesnika, ki zelo dobro deluje zlasti pri kožnih težavah.

Krema se ne sme nanašati na odprte rane in na sluznice!

Rešilno zdravilo pomeni za mnoge prvo in zelo močno izkušnjo z Bachovimi cvetnimi zdravili, ko je njihovo pozitivno učinkovanje skorajda nemogoče spregledati.

Ker ga jemljemo v skrajni krizi, je tudi učinek toliko bolj opazen.

V Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo smo v zadnjih letih ustvarili lastne Bachove kapljice, napravljene večinoma iz cvetov rož, grmov in dreves, ki rastejo pri nas v Sloveniji.

Preizkusili so jih že mnogi zadovoljni uporabniki, ki poročajo o zelo pozitivnih in hitrih učinkih.

Betlehemska zvezda - Bachove cvetne kapljice, rešilno zdraviloInformacije: 041463704,  irena.roglic@gmail.com,

»Od narave zaupljivo pričakujemo vse, kar potrebujemo za življenje. Zakaj naj bi bile v veliki knjigi narave, ki vse hrani, pozabljene prav tiste snovi, ki jih potrebujemo, da bi ozdraveli? … Naj naša srca vedno napolnjujeta veselje in hvaležnost, da je Stvarnik vseh stvari v svoji ljubezni ustvaril rastline in zelišča na polju, ki nas zdravijo.«

(Edward Bach)Nedotika - Bachove cvetne kapljice, rešilno zdravilo

 


Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju(Članek je bil objavljen v ereviji Mavrični mesečnik)
Sončece - Bachove cvetne kapljice, rešilno zdravilo

Ključne besede: Edward Bach  alternativne tehnike  rešilno zdravilo Betlehemska zvezda srobot češnjelika sliva nedotika Bachove kapljice  Bachova terapija  Bachovi cvetovi  cvetne kapljice  terapije  cvetje  naravna zdravila  Irena Roglič Kononenko  Visoko v gorah je desetletni pastirček Tonček pasel svoje ovčice. Vsako jutro je zgodaj vstal in jih preštel.
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Nič ne bo delovalo, če ti ne boš deloval.

Maya Angelou