Šentjanževo olje

Šentjanževo olje

23.07.2014 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Olje pridobivamo iz rumenih šentjanževih cvetov. Če med prsti stisnemo cvetni popek, se bo iz njega izločil rdečkast sok. Zato je tudi šentjanževo olje temno rdeče oz. temno oranžne ali vijoličaste barve. 

Kako pripravimo olje:

Večjo količino cvetov položimo v prazen kozarec od marmelade in prelijemo s kvalitetnim hladno stiskanim olivnim oljem. Zapremo in postavimo na sonce za 35 dni. Spodaj se bo naredila usedlina, zato kozarec vmes večkrat pretresemo. Po 35 dneh kozarec odpremo, s prsti iz cvetov iztisnemo preostali sok, ter olje precedimo v stekleničke ali v prazen steklen kozarec.

Olje hranimo v suhem in temnem prostoru, nikoli v hladilniku.

Olje deluje protivnetno na poškodovani koži in pospešuje celjenje. Pomaga pri revmatičnih obolenjih, opeklinah, strijah, herpesu, aknah, vaginalnih vnetjih,  vnetjih mišic in živcev, išiasu, želodčnih razjedah, ipd. ... Ni primerno za sveže rane!

Pri uporabi šentjanževega olja se je priporočljivo izgobati direktni izpostavljenosti soncu.

Če se odločimo za zdravljenje s šentjanževim oljem, se o tem posvetujmo z zdravnikom ali strokovnjakom.
Ključne besede: Šentjanževo olje Šentjanževka Hypericum perforatum zdravilne rastline Kneippova domača lekarna zdravje narava bio olje Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Živimo v mavrici kaosa.

Paul Cezanne