Umetnost dobrega počutja 1. del

Umetnost dobrega počutja 1. del

02.03.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles

Obstaja stara zgodba, ki nam nam ponazarja tako dobro predstavo, da jo bom sedaj povedal. Govorilo se je, da so imele kosti svetnika,  ki so bile shranjene v enem izmed samostanov v srednjem veku, čudežne zdravilne moči. Na določene dni se je množica obolelih zbrala, da bi se dotaknila poslednjih ostankov, in vsi ki so to storili, so bili ozdravljeni.

Nekega večera, na enem izmed takšnih zborovanj, so neki bogoskrunski malopridneži, zavzeli dostop do skrinje v kateri so bili shranjeni čudežno delujoči posmrtni ostanki, ter ukradli kosti. Zjutraj, ko je množica bolnih čakala pred vrati, so duhovniki ugotovili, da so bili oropani vira čudežnih delujočih moči.

Sklenili so, da bodo stvar zamolčali, z upanjem, da bodo tako odkrili tatu in dobili svoje zaklade nazaj. Odhiteli so v kleti samostana  ter izkopali kosti morilca, ki je bil tam pokopan pred mnogo leti. Te kosti so položili v krsto z namenom, da se bodo sami spomnili nekega verodostojnega izgovora, glede neuspeha moči svetnika, ki bi ta dan izvrševal svoje običajne čudeže; nato so v prostor spustili čakajočo vrsto bolnih in nemočnih. 

Na veliko presenečenje tistih s skrivnostjo (duhovnikov), so se kosti tega moškega izkazale ravno za tako uspešne kot svetnikove kosti, in zdravljenje je potekalo nemoteno. Eden izmed duhovnikov je zapustil zgodbo dogodka v kateri je priznal, da je bila po njegovem mnenju zdravilna moč v ljudeh samih ves čas, in nikoli v kosteh.

Ne glede na to, ali je zgodba resnična ali ne, sklep se aplicira na vsa zdravljenja, ki jih opravijo vse organizacije. Moč, ki zdravi, je znotraj pacienta samega. Ali bo aktivna ali ne ni odvisno od fizičnih ali duševnih sredstev, ki se uporabijo, temveč je aktivnost odvisna od tega, kako bolnik razmišlja o teh sredstvih. Kot je učil Kristus, obstaja univerzalen princip življenja – velika duhovna zdravilna moč – in v vsakem človeku obstaja vrelec zdravja, ki je povezan s to zdravilno močjo. Ta je lahko speča ali aktivna, glede na to kako bolnik razmišlja/misli. Človek jo vedno lahko spodbudi k aktivnosti, z mislijo na določen način.

 

 

Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 2 . del

Wallace Delois Wattles je tudi  avtor  knjige >  Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju

 


Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  V mestece na robu hriba tokrat pride gospa Poletje. Gospa Poletje je druga od štirih sester ...
Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
To je priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati dinozavre po korakih ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Izobrazba ni le priprava za življenje; izobrazba je življenje.

John Dewey