Umetnost dobrega počutja 2. del

Umetnost dobrega počutja 2. del

07.04.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles
Temelj zdravja

Pri osebni uporabi umetnosti dobrega počutja moramo, tako kot pri  znanosti bogatenja, na začetku spoznati nekatere osnovne  / temeljne resnice ter jih sprejeti brez vprašanja. Nekaj resnic bomo navedli sedaj: popolno naravno delovanje življenja je sestavljeno iz zdravja, in popolno naravno delovanje funkcije se odraža iz naravnega procesa življenjskega principa.

V univerzumu obstaja življenjski princip, in le-ta je ena in edina  življenjska snov, iz katere so narejene vse stvari. Ta življenjska snov pronica, prodira, ter zapolnjuje prazne prostore v univerzumu. V notranjosti in prepletena skozi vse stvari, obstaja življenjska snov kot fino očiščen, oplemeniten in razširljiv, razpršljiv eter. Vso življenje izvira iz njega – njegovo življenje, je vse življenje ki obstaja. 

Človek je oblika te življenjske snovi in ima v sebi vrelec  zdravja. Vrelec zdravja v osebi, ko je v popolnem delovanju, povzroča, da vsa spontana delovanja njegovega življenja potekajo popolno. Vrelec zdravja v osebi je tisti, ki v resnici deluje zdravilno, ni pomembno kateri »sistem« ali »zdravilo / sredstvo« je uporabljeno, in ta vrelec zdravja spodbudimo v aktivno delovanje s točno določenim mišljenjem.

Sedaj nadaljujem s potrditvijo zadnje trditve/izjave. Vsi vemo, da so zdravljenja / zdravila v različnih vejah zdravilne umetnosti uporabljena na različne in pogosto nasprotujoče si metode. 

Alopat, ki da močen odmerek protistrupa, ozdravi svoje bolnike. Homeopat, ki da majcen odmerek strupa, ki je najbolj podoben tistemu strupu v bolezni, prav tako ozdravi bolnika. Če bi alopatija, kadarkoli dejansko ozdravila katerokoli dano bolezen, je zagotovo, da homeopatija nikoli ne bi ozdravila te iste bolezni. In če bi homeopatija kadarkoli ozdravila bolezen/težavo, je alopatija niti slučajno ne bi mogla pozdraviti. Ker sta si ti dve metodi nasprotni, ne moreta biti učinkoviti ob istem času, na istem bolniku.

Ti dve metodi sta si popolnoma različni v teoriji in praksi, in kljub temu obe »ozdravita« večino bolezni. In celo zdravila, ki jih uporabijo zdravniki v kateri koli šoli, niso enaka.

Pojdite z diagnozo slabe prebave, k pol ducatu zdravnikov, ter primerjajte njihove recepte. Več kot verjetno je, da nobene sestavine, vsebovane v katerem koli izmed njih, ne boste hkrati našli v katerem izmed ostalih receptov. Kaj ne moramo sklepati, da so njihovi pacienti ozdravljeni z vrelcem zdravja, ki je v njih samih, in ne zaradi nečesa, ki je v variirajočih »zdravilih«?

Ne le to, najdemo tudi iste bolezni, ki jih osteopati zdravijo z uravnavanjem hrbtenice, »faith healer« z molitvijo, prehrambeni strokovnjaki z jedilnimi listi / dietami, krščanski znanstveniki z verskimi izjavami, duševni strokovnjaki z afirmacijo / potrditvami, ter higieniki z različnimi načrti življenjskega sloga.


Wallace Delois Wattles je tudi  avtor  knjige >  Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh
Več o zdravem načinu življenja, priporočeno branje > Knjige o zdravju in vitalnosti 

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju

Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje   Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bolje je, da ti spodleti v izvirnosti, kot da uspeš s kopiranjem.

Herman Melville