Žerjav - Totemske živali

Žerjav - Totemske živali

03.01.2014 | Avtor: Marjetka Jeršek
"Ta sveta ptica naj bi pomagala ljudem razkrivati goljufije in prevare ter oznanjati kazen zanje. Kitajcem pomeni žerjav solarni simbol pravičnosti in dolgoživosti. Hkrati njegova povezanost z vodovjem pomaga izraziti blokirano žensko energijo. "

Če ste se namenili osredotočiti se na ustvarjalnost in dolgoživost, vam šamani priporočajo povezovanje z energijo žerjava.
Krog njegove moči se razprostira skozi vse leto, vendar le v času dnevne svetlobe. Gre za priljubljeno sveto ptico, ki so jo častili že keltski druidi in starodavni kitajski zdravilci.
Številni keltski miti pripovedujejo o junaštvih pogumnih božanstev, ki so spreminjala svojo obliko v elegantno podobo žerjava. Nekatera izmed njih so Jezerska gospa, ki je čarovniku Merlinu podarila Ekskalibur, slavni meč za kralja Arturja in pa manj znani Aife ter Munanna. Druidom je žerjav simboliziral bolj navidezno kot pa resnično spremembo v življenju.

Ta sveta ptica naj bi pomagala ljudem razkrivati goljufije in prevare ter oznanjati kazen zanje.
Kitajcem pomeni žerjav solarni simbol pravičnosti in dolgoživosti. Hkrati njegova povezanost z vodovjem pomaga izraziti blokirano žensko energijo.

Žerjav je tudi ptica zavedanja sedanjega trenutka. Njegovo vihravo prhutanje in prodorno kričanje pa opozarja na ohranjanje nedotaknjene moči narave, zato so ga za svoj simbol vzela številna ekološka gibanja.

Pretirano streljanje žerjavov, ki so si ga privoščili lovci za zabavo, je pred časom skorajda povzročilo njihovo izumrtje. S silnimi napori okoljevarstvenih organizacij so ohranili to redko vrsto. Če se vam v sanjah pojavi podoba žerjava, odraža ponovno oživitev nečesa globoko v vas, kar bi skoraj (iz)umrlo.

V naravi imamo silno redko priložnost opazovati izjemno ranljive mladičke te ptice, kajti njihovi starši jih nadvse prizadevno skrivajo in vzgajajo daleč stran od oči nepoklicanih. Zato žerjav velja tudi za ptico skrivnostnosti. Poleg tega njegova podoba simbolno ščiti vse, kar je na novo rojenega, ranljivega in občutljivega. V starih časih je simbol žerjava ščitil tudi še nerojene otroke v maternici in poskrbel, da so se rodili krepki, zdravi in pogumni v ta svet.

ŽerjavSamica navadno izleže dve jajci, najpogosteje pa izvali in vzgoji le enega od njiju. Zato šamani menijo, da totem žerjava pomaga obdržati gorišče zaznave in pozornosti na eni, ta hip najpomembnejši stvari, s katero se ukvarjate. Materam svetuje pri vzgoji otrok, poslovnežem pa pri razvoju novih projektov. Znanstvenikom kaže pot za uresničitev novih zamisli, mislecem in ustvarjalcem prečisti tok njihovega ustvarjanja v luči nedeljene pozornosti in jasnosti. Matere, ki si za svoj totem izberejo žerjava, se ponavadi odpovejo službi in ostanejo doma, kjer ves svoj čas posvetijo kakovostni vzgoji svojega naraščaja. Če zanje ni možnosti, da bi prenehale delati, jim žerjav pomaga, da na najboljši možni način razporedijo svojo energijo med delom in otroci.

Žerjav je tudi zaščitna ptica regresoterapevtov in vseh tistih, ki raziskujejo svoja pretekla življenja. V tej vlogi ga Kitajci imenujejo “Patriarh pernatega plemena”, Japonci pa “Prečastiti gospodar Žerjav”. Na templjih in svetih slikah ga upodabljajo skupaj s soncem, simbolom življenja, in razkošnimi borovci.

Zelo značilen je kričeč glas, s katerim žerjav srhljivo prepara tišino okoli sebe. Ta zvok predstavlja prvinski spomin na pradavno proslavljanje rojstva življenja. Uči nas, kako slaviti svoje ustvarjalne izvire in jih ohranjati žive, ne glede na morda manj ugodne pogoje, v katere smo se ujeli. Z ustreznim fokusom v življenju bomo lahko izrazili svojo božansko ustvarjalno naravo, nam sporoča totem žerjava. Zelo primeren je tudi za premagovanje pisateljskih blokad, saj raztaplja ovire ustvarjanja tudi pri vseh drugih zvrsteh umetnosti.

Ako vas preveva občutek, da se vaš glas ne sliši dovolj, se zgledujte po žerjavu in se povežite z njegovo energijo. Mogočen krik vašega notranjega bistva hrepeni po tem, da bi se prebil na plano in dodal svoj prispevek v mozaiku neskončne ustvarjalnosti vesolja.
Šamani s peresi te ptice zdravijo tudi številne bolezni in blokade na grleni čakri, povezane z zadrževano jezo, potlačenimi čustvi, jecljanjem in govornimi napakami.

Njena podoba pa skozi vso zgodovino predstavlja neizčrpen navdih za lepoto in eleganco v ustvarjanju novega.Ključne besede: Marjetka Jeršek  ezoterika  svete ptice  simbolika živali  šamani  šamanizem  totemske živali  živalski totemi  žerjav Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega, kot nadaljevati svojo pot. Čas, da slediš svojim sanjam. Čas, da razviješ jadra svojih prepričanj.

(Sergio Bambaren)