Ameriško podjetje bo v svoje zaposlene vsadilo mikročipe

Ameriško podjetje bo v svoje zaposlene vsadilo mikročipe

24.07.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Mikročip RFID


Predstavniki podjetja poudarjajo, da nikakor ne gre za GPS napravo, namenjeno sledenju. 

 

Podjetje iz Winsconsina, Three Square Market, ki se ukvarja z načrtovanjem programske opreme za odprte trge, bo prvo ameriško podjetje, ki bo v svoje zaposlene vsadilo mikročipe. Vsaditev mikročipa bo prostovoljna, vsak zaposleni se bo lahko sam odločil ali želi mikročip ali ne. 

300 ameriških dolarjev vredne mikročipe, v velikosti riževega zrna, bodo pričeli v zaposlene vstavljati že 1. avgusta. Stroške bo prevzelo podjetje. Mikročip bodo vstavili pod kožo med palcem in kazalcem.


Čemu bodo mikročipi namenjeni

Mikročipi RFID (Radio Frequency Identification) bodo delovali kot drobni skenerji (čitalci) in bodo med drugim namenjeni kupovanju izdelkov podjetja, odpiranju vrat in logiranju v računalnik. Mikročipe RFID uporabljajo tudi v veterini, za označevanje živali. Predstavnik podjetja je pojasnil, da bo takšna tehnologija v prihodnosti nekaj običajnega, saj bo veljala kot potni list, v mikročipe bodo programirane karte za javni prevoz, z njimi bomo opravljali nakupe, ipd.

 

Kako bodo delovali

Uporabnik mikročipa, bo roko držal nad aparatom, ki bo prebral (poskeniral) mikročip, s  katerim bo uporabnik lahko izvedel nakup ali drug ukaz. Preko mikročipa bodo poslani podatki, kot je način plačila,... Mikročipi bodo, po pojasnilih predstavnikov podjetja, kriptirani in zaščiteni pred škodljivimi programi, in naj ne bi vsebovali nobene GPS naprave, namenjene sledenju uporabnikov.


Podjetje pričakuje, da se bo za mikročip odločilo več kot 50 zaposlenih.

 

Fotografija: Primer mikročipa RFID, wikipedia


Ključne besede: podjetje mikročipi ljudje tehnologija RFID čipiranje ljudi prihodnost Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Da bi uspeli, morate biti pripravljeni, da zgrabite priložnost, ko se pojavi.

Og Mandino