Bachove kapljice odpravijo strah, jezo, žalost, obup

Bachove kapljice odpravijo strah, jezo, žalost, obup

26.07.2011 | Avtor: Irena Roglič Kononenko
"Glavni razlog za neuspeh moderne medicinske znanosti je to, da se ukvarja s posledicami in ne z vzroki. Bolezen lahko preprečimo in pozdravimo, če spoznamo pomanjkljivost v nas samih in jo odpravimo tako, da razvijemo tiste kreposti, ki to pomanjkljivost izničijo. "

Ko smo žalostni, obupani, prestrašeni ali jezni, obstaja preprosta, učinkovita in neškodljiva pomoč. Vse več ljudi spoznava učinkovitost Bachovih kapljic - naravnega zdravila brez stranskih učinkov.

Bachova cvetna terapija je metoda pomoči, ki z esencami cvetov rož, grmovja in dreves zdravi naša čustva. Iskanju naravnega zdravila predani angleški zdravnik Edward Bach (1886 -1936), izjemen praktik in raziskovalec, je bil prepričan, da so negativna čustva, zlasti če trajajo dolgo, tudi vzrok bolezni. Če jih uspemo nadomestiti s pozitivnimi, smo psihično in telesno zdravi.

S postopkom, ki je skrajno obziren do narave,  je iz cvetov rastlin pripravil zdravila, ki so povsem naravna, brez škodljivih stranskih učinkov, ob tem pa zelo preprosta za uporabo, tako da si z njimi lahko pomaga tudi vsak sam.

Cvetove rastlin, ki cvetijo zgodaj spomladi, ko sonce še ne doseže polne moči, je prekuhaval v studenčnici, konzerviral z alkoholom, nato pa za terapevtsko uporabo redčil. Cvetove rastlin, ki cvetijo kasneje v letu, ko sonce že ima polno moč, je položil v studenčnico v stekleno skodelico in jih več ur pustil na soncu, potem pa ponovil enak postopek kot pri metodi prekuhavanja.

Bukev za tolerantnostBachove kapljice zdravijo vzroke bolezni – negativna čustvena stanja: strah, jezo, žalost, nesamozavest, depresivnost, raztresenost, ljubosumje, zavist, sovraštvo, netolerantnost, obup, nepotrpežljivost itn., ne pa samo simptomov. Pridobljeno čustveno ravnotežje in harmonija pa vplivata tudi na naše telesno zdravje.

Cikorija za ljubezenPosameznih Bachovih esenc je 38, dodatno 39. zdravilo je mešanica petih, zelo učinkovitih esenc, ki pomagajo v skrajno ogrožujočih telesnih in/ali psihičnih stanjih in ga je Bach sestavil kot edino vnaprej izgotovljeno mešanico, da jo je imel pri roki takrat, kadar je bilo potrebno komu nemudoma pomagati in ni bilo časa za določitev primernih sestavin. Ta mešanica se imenuje rešilno zdravilo (Rescue Remedy).

Macesen za samozavestZa dolgoročno terapevtsko delovanje pa so primernejše in boljše osebne mešanice, ki jih pijemo razredčene in ki se vedno pripravljajo za posameznika v trenutni čustveni situaciji in ne za bolezensko težavo na splošno.

Te cvetne mešanice nam pomagajo pri soočanju in konstruktivnem ravnanju z našimi čustvi. Čustva so kažipot v življenju in nas usmerjajo. Njihova sporočila so pomembna in so nam dana za to, da bi se z njimi ukvarjali.

Oljka za regeneracijoČe tega ne moremo ali nočemo, se odrazijo na telesu, kjer so njihovi znaki tako neprijetni in močni, da jih ne moremo več spregledati. Vsa neprijetna čustva, ki se jim skušamo izogniti, so le znaki, ki nam želijo pomagati na poti k večjemu miru in zadovoljstvu.

Močvirska grebenika za komunikacijoČustva so zemljevid, če jih pravilno zaznavamo in konstruktivno ravnamo z njimi, ne pa nekaj, kar bi nas  želelo obvladati ali uničiti. Največ trpljenja in bolečine pride od neživljenjske zahteve po zgolj pozitivnem in od pristranskega vrednotenja oziroma delitve na pozitivno in negativno. Ko se zakrčimo v NE žalosti, jezi ali obupu, boli še bolj.

Tavžentroža za krepitev voljeČe se sprostimo in čustva sprejmemo, začno po naravni poti počasi izzvenevati. In tako izzveneva tudi bolečina, ki jih spremlja. V tem procesu nam stojijo ob strani Bachove cvetne esence in nam pomagajo pri ozaveščanju nekonstruktivnih vzorcev obnašanja in njihovem nadomeščanju z ustreznejšimi. Če se s svojimi čustvi ukvarjamo, nam sporočila bolezni niso več potrebna.

Uleks za upanje»Glavni razlog za neuspeh moderne medicinske znanosti je to, da se ukvarja s posledicami in ne z vzroki.
Bolezni nikakor ne moremo pozdraviti  ali izkoreniniti z današnjimi materialističnimi metodami iz enostavnega razloga, ker bolezen ni materialnega izvora.

Rožič za intuicijoBolezen lahko preprečimo in pozdravimo, če spoznamo pomanjkljivost v nas samih in jo odpravimo tako, da razvijemo tiste kreposti, ki to pomanjkljivost izničijo.

Tega pa ne dosežemo tako, da bi se bojevali proti pomanjkljivosti, ampak tako da nasprotno krepost razvijemo v tolikšni meri, da pomanjkljivost iz našega bistva pomete proč.

Krinkar za pogumDokončna in popolna ozdravitev pride namreč od znotraj, iz same duše, ki s svojo harmonijo preseva celotno osebnost, če je pri tem ne oviramo.« (Edward Bach)


Irena Roglič Kononenko, univ. dipl. psih.
Informacije: 041 463704,  irena.roglic@gmail.com

Priporočljivo branje >>> Knjige o zdravilnih rastlinah

Priporočljivo branje >>> Aronija, naravna mojstrovina - Priročnik za gojenje aronije

 

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Edward Bach  alternativne tehnike  Bachove kapljice  Bachova terapija  Bachovi cvetovi  cvetne kapljice  terapije  cvetje  naravna zdravila  Irena Roglič Kononenko tavžentroža bukev krinkar macesen strah jeza žalost obup  Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Najvišje spleza tisti, ki pri plezanju pomaga drugim.

(Georg Matthew Adams)