Nega kože z glino

Nega kože z glino

12.12.2008 | Avtor: Raymond Dextret
"Na kožno liso, izpuščaj ali gube lahko denemo zvečer zelo debelo lokalno oblogo in jo pustimo vso noč. Prav tako lahko pripravimo mehčalno kremo z mešanico gline in olivnega olja. To kremo pripravimo takole: v skledico vlijemo dve veliki žlici mlačne vode in eno žlico olivnega olja. Stepemo z leseno kuhalnico, potem dodamo za dobro jušno žlico gline v prahu. "

Zelo veliko obkladkov, ki jih ženske uporabljajo kot »lepotilne maske« je pripravljenih na osnovi gline.

Včasih pripravljajo na osnovi gline mešanice, v katerih je tudi glicerin, parafin ali podobne snovi, ki prej nevtralizirajo kot izostrijo odlike gline. Vedeti je treba, da s kakršnokoli predelavo ali dodatki zmanjšamo zdravilno moč gline, ki je veliko učinkovitejša v naravnem stanju. Vzemimo torej glino v prahu in napravimo maso s polovico vode in polovico kumarčnega, paradižnikovega ali grozdnega soka.

Z roko nanesimo tanko, enakomerno plast te maže po vsem obrazu. pustimo tako dolgo, dokler je maska vlažna in ohrani dovolj prožnosti, da nimamo občutka, da koža pod njo otrdeva.

Nega kože z glinoNa kožno liso, izpuščaj ali gube lahko denemo zvečer zelo debelo lokalno oblogo in jo pustimo vso noč. Prav tako lahko pripravimo mehčalno kremo z mešanico gline in olivnega olja.
To kremo pripravimo takole: v skledico vlijemo dve veliki žlici mlačne vode in eno žlico olivnega olja. Stepemo z leseno kuhalnico, potem dodamo za dobro jušno žlico gline v prahu.

S kuhalnico dobro premešamo, tako da dobimo gladko mešanico. Če slabo prenašamo vodo in jo hočemo izločiti, to lahko storimo, vendar bo maža manj homogena. Po potrebi lahko količino povečamo v enakem sorazmerju. Vendar je priporočljivo, da naenkrat pripravimo le količino za enkratno uporabo.

Vneto, lisasto, mozoljavo ali zelo občutljivo kožo umivamo z glineno vodo, brez mila. Potem rahlo masiramo z notranjo stranjo limonine lupine.
Podočnjake bomo močno ublažili ali celo popolnoma pregnali z glino, ob hkratnem zdravljenju srca in ledvic, pač glede na to, kaj je potrebno.

Z glino zdravimo vse izrastline, bradavice, pege, itd. nekateri kozmetični inštituti negujejo z glino tudi lasišče in sicer pripravijo precej redko mešanico gline in vode in z njo natrejo vso glavo. Čez kako uro splaknemo z vodo.


Ključne besede: Raymond Dextret glina nega kože glineni obkladki naravna zdravila kozmetika kozmetični pripravki moč zemlje olivno olje kreme lepotilne maske zdravljenje z glino Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Svet nas neprestano objema.

Jože Urbanija