Nega kože z glino

Nega kože z glino

12.12.2008 | Avtor: Raymond Dextret
"Na kožno liso, izpuščaj ali gube lahko denemo zvečer zelo debelo lokalno oblogo in jo pustimo vso noč. Prav tako lahko pripravimo mehčalno kremo z mešanico gline in olivnega olja. To kremo pripravimo takole: v skledico vlijemo dve veliki žlici mlačne vode in eno žlico olivnega olja. Stepemo z leseno kuhalnico, potem dodamo za dobro jušno žlico gline v prahu. "

Zelo veliko obkladkov, ki jih ženske uporabljajo kot »lepotilne maske« je pripravljenih na osnovi gline.

Včasih pripravljajo na osnovi gline mešanice, v katerih je tudi glicerin, parafin ali podobne snovi, ki prej nevtralizirajo kot izostrijo odlike gline. Vedeti je treba, da s kakršnokoli predelavo ali dodatki zmanjšamo zdravilno moč gline, ki je veliko učinkovitejša v naravnem stanju. Vzemimo torej glino v prahu in napravimo maso s polovico vode in polovico kumarčnega, paradižnikovega ali grozdnega soka.

Z roko nanesimo tanko, enakomerno plast te maže po vsem obrazu. pustimo tako dolgo, dokler je maska vlažna in ohrani dovolj prožnosti, da nimamo občutka, da koža pod njo otrdeva.

Nega kože z glinoNa kožno liso, izpuščaj ali gube lahko denemo zvečer zelo debelo lokalno oblogo in jo pustimo vso noč. Prav tako lahko pripravimo mehčalno kremo z mešanico gline in olivnega olja.
To kremo pripravimo takole: v skledico vlijemo dve veliki žlici mlačne vode in eno žlico olivnega olja. Stepemo z leseno kuhalnico, potem dodamo za dobro jušno žlico gline v prahu.

S kuhalnico dobro premešamo, tako da dobimo gladko mešanico. Če slabo prenašamo vodo in jo hočemo izločiti, to lahko storimo, vendar bo maža manj homogena. Po potrebi lahko količino povečamo v enakem sorazmerju. Vendar je priporočljivo, da naenkrat pripravimo le količino za enkratno uporabo.

Vneto, lisasto, mozoljavo ali zelo občutljivo kožo umivamo z glineno vodo, brez mila. Potem rahlo masiramo z notranjo stranjo limonine lupine.
Podočnjake bomo močno ublažili ali celo popolnoma pregnali z glino, ob hkratnem zdravljenju srca in ledvic, pač glede na to, kaj je potrebno.

Z glino zdravimo vse izrastline, bradavice, pege, itd. nekateri kozmetični inštituti negujejo z glino tudi lasišče in sicer pripravijo precej redko mešanico gline in vode in z njo natrejo vso glavo. Čez kako uro splaknemo z vodo.


Ključne besede: Raymond Dextret glina nega kože glineni obkladki naravna zdravila kozmetika kozmetični pripravki moč zemlje olivno olje kreme lepotilne maske zdravljenje z glino Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Človek je kot roman: do zadnje strani ne veš kako se bo roman končal. V nasprotnem primeru ga sploh ne bi bilo vredno prebrati.

Jevgenij Zamjatin