Ob Velikem koralnem grebenu so avstralski znanstveniki našli še kar 500 metrov visok koralni greben

Ob Velikem koralnem grebenu so avstralski znanstveniki našli še kar 500 metrov visok koralni greben

23.01.2021 | Avtor: B. O.
"Odkritje koralnega grebena je Schmidt Ocean Institute javnosti sporočil oktobra 2020"

Znanstveniki so ob Velikem koralnem grebenu odkrili še en velikanski koralni greben. Gre za prvo takšno odkritje po 120 letih. Z višino preko 500 metrov, je višji kot znameniti Empire State Building. Koralni greben so odkrili znanstveniki inštituta Schmidt Ocean Institute s pomočjo raziskovalnega plovila Falkor.


Podnožje rezilu podobnega grebena je široko 1,5 km, nato pa se dvigne 500 m, kjer se ustavi pri le 40 m pod morsko gladino. Ta novo odkriti samostojni koralni greben stoji poleg sedem drugih koralnih grebenov na območju, ki so bili kartirani od poznega 18. stoletja, vključno z grebenom ob otoku Raine - ki je
najpomembnejše gnezdišče zelenih morskih želv na svetu.


"Zahvaljujoč novim tehnologijam, ki so naše oči, ušesa in roke v globinah oceanov, lahko raziskujemo kot še nikoli doslej," je ob odkritju dejala Wendy Schmidt z omenjenega inštituta. 


Foto: satelitski pogled na Veliki koralni greben, wikimedia

Ključne besede: Veliki koralni greben koralni greben odkritje Avstralija ocean  Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Zgrabite trenutek! Tisto, kar lahko storite ali mislite, da bi zmogli, začnite takoj zdaj.

(Johann W. Goethe)