Ob Velikem koralnem grebenu so avstralski znanstveniki našli še kar 500 metrov visok koralni greben

Ob Velikem koralnem grebenu so avstralski znanstveniki našli še kar 500 metrov visok koralni greben

23.01.2021 | Avtor: B. O.
"Odkritje koralnega grebena je Schmidt Ocean Institute javnosti sporočil oktobra 2020"

Znanstveniki so ob Velikem koralnem grebenu odkrili še en velikanski koralni greben. Gre za prvo takšno odkritje po 120 letih. Z višino preko 500 metrov, je višji kot znameniti Empire State Building. Koralni greben so odkrili znanstveniki inštituta Schmidt Ocean Institute s pomočjo raziskovalnega plovila Falkor.


Podnožje rezilu podobnega grebena je široko 1,5 km, nato pa se dvigne 500 m, kjer se ustavi pri le 40 m pod morsko gladino. Ta novo odkriti samostojni koralni greben stoji poleg sedem drugih koralnih grebenov na območju, ki so bili kartirani od poznega 18. stoletja, vključno z grebenom ob otoku Raine - ki je
najpomembnejše gnezdišče zelenih morskih želv na svetu.


"Zahvaljujoč novim tehnologijam, ki so naše oči, ušesa in roke v globinah oceanov, lahko raziskujemo kot še nikoli doslej," je ob odkritju dejala Wendy Schmidt z omenjenega inštituta. 


Foto: satelitski pogled na Veliki koralni greben, wikimedia

Ključne besede: Veliki koralni greben koralni greben odkritje Avstralija ocean  Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje, ki na tem svetu zmagujejo, so tisti, ki vstanejo in se ozrejo po okoliščinah, ki jim ustrezajo. Če jih ne najdejo, si jih ustvarijo.

(George Bernard Shaw)