Okolje

Okolje

13.05.2009 | Avtor: Donald Trump
"Dober način preživetja v okoljih, ki niso idealna, je, da ohranite svojo osredotočenost. Le redko kdaj je vse brezhibno. Če se torej znajdete v domačem ali delovnem okolju, ki ni naklonjeno doseganju uspehov, boste morali v ohranjanje svoje osredotočenosti vložiti več truda."

Zavedam se, kakšno srečo sem imel, da sem se rodil v družini, kakršna je bila moja. Moja starša sta verjela v dobro izobrazbo in sta mi bila v oporo. Pogosto rečem, da sem iz kluba srečnih spermijev. Poznal pa sem tudi ljudi, ki so izhajali iz okolij, ki njihovih dosežkov niso spodbujali, a so vseeno vztrajali, razvili svoje sposobnosti in uspeli.

Thoreau je nekoč rekel: »Nobenega drugega bolj opogumljajočega dejstva ne poznam od tega, da ima človek brez dvoma sposobnost zavestno izboljšati svoje življenje.«

Morda boste morali delati dlje in bolj trdo, a to je bolje, kot da bi iskali izgovore in opuščali svoje cilje. Moj oče na začetku ni imel ničesar, trudil se je le preživeti iz dneva v dan, a se je s pomočjo svoje delavnosti in naravne inteligence ves čas premikal naprej. Nazadnje je dosegel uspeh. Ljudi, ki so uspeli na težaven način, zelo spoštujem.

UspehŽe Robert je poudaril, da je za razvoj določene nadarjenosti potrebno živeti v pravem okolju. Del naše odgovornosti je v tem, da si poiščemo takšno okolje, v katerem se bomo lahko dobro razvijali, ali ga vsaj uporabili kot odskočno desko na naslednjo raven. Življenjske izkušnje je mogoče primerjati s šolo; ko smo v petem razredu, pričakujemo, da bomo šli v šesti razred, če seveda opravimo, kar je za to potrebno. Če v odraslem življenju nekaj deset let ostanemo na mestu, ki je nekakšen peti razred, potem to ni napredek. Morda je tako udobneje, na dolgi rok pa to ni sprejemljivo.

Dober način preživetja v okoljih, ki niso idealna, je, da ohranite svojo osredotočenost. Le redko kdaj je vse brezhibno. Če se torej znajdete v domačem ali delovnem okolju, ki ni naklonjeno doseganju uspehov, boste morali v ohranjanje svoje osredotočenosti vložiti več truda.

Predvsem pa svoje pozornosti ne usmerjajte na negativne strani svoje situacije – osredotočite se na končni rezultat!

Veliko je primerov ljudi, ki so premagali hude ovire in postali neverjetno uspešni. Ta možnost vedno obstaja. Tudi sami lahko postanete takšen primer. Ne pozabite, da ste pravzaprav v dobri družbi, če živite v nespodbudnem okolju. Svoje cilje imejte ves čas pred očmi, bodite pripravljeni vložiti več dela in vedite, da ste ravno toliko upravičeni do uspeha kot kdor koli drug.

To sem rekel zato, ker sem že srečal ljudi, ki so mislili, da hočejo preveč, ker hočejo uspeti. Skoraj kot bi  si želeli osvojiti ozemlje, ki pripada nekomu drugemu, nikakor pa ne njim. Ne vem, ali so jih vzgojili, da mislijo, da so uspešni ljudje pogoltni, sebični in tako dalje, a takšen način razmišljanja bodo morali spremeniti.

Revščina ni nobena prednost.  Revščina na dolgi rok postane breme vse družbe.

Noben zdrav človek ne bi rad postal breme drugemu. Ustvariti okolje, ki je ljudem v oporo, zahteva veliko denarja. Nedvomno je bolje biti v položaju dobrotnika kot pa v položaju prejemnika dobrodelnih prispevkov. Že to je dovolj, da vas motivira k zastavitvi cilja in trdemu delu.

CiljKar dobimo ob rojstvu in okolje, v katerem živimo, sta dva pomembna dejavnika, ki vplivata na to, kdo smo in kaj bomo postali, ali nemara kaj ne bomo postali. Vendar to nista edina dejavnika. Vsi ostali dejavniki so stvar vaše izbire. Ta misel že sama po sebi opogumlja.

Svojo prikrajšanost lahko premagate. Vsi smo že slišali za izraz okolju prijazno; uporabite ga tudi v tem primeru.

Bodite prijazni do razmer, v katerih ste se znašli, učite se iz njih in se ves čas premikajte naprej.

Ostanite osredotočeni na uspeh in dvignite svoje življenje na raven, kjer bi se moralo odvijati.

Odlomek  >>> Knjige o blagostanju

Priporočljivo branje >>> Uresniči svoje želje, dopusti, naj tvoja podzavest dela zate

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Donald Trump okolje priložnosti cilji kariera motivacija osredotočenost Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V praksi je najpomembnejša potreba po ljubezni in pripadnosti, saj je bližina in povezanost z ljudmi, ki nam nekaj pomenijo, predpogoj za zadovoljitev vseh potreb.

William Glasser