Pravolk - Canis dirus

Pravolk - Canis dirus

02.01.2013 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
Sivi volk

Pravolk, Canis dirus, je živel v dobi pleistocena pred približno enim milijonom let, na območju Severne in Južne Amerike. Na področju Amerike so izkopali na tisoče njihovih skeletov.

Canis dirus je bil podoben današnjemu sivemu volku, le da je bil težji. Njihova dolžina je znašala 1,5 m. Canis dirus velja za najtežjo vrsto volkov, ki je kadarkoli obstajala. Tehtali so med 50 in 79 kg, medtem ko teža današnjih volkov variira med 30 in max. 45 kg. Njihove noge so bile krajše kot noge sivega volka. To kaže na to, da pravolk najverjetneje ni bil tako hiter lovec, kot današnji volkovi, temveč je napadal iz zasede.

Njegovi možgani so bili manjši od možganov sivega volka, medtem, ko so bili zobje precej večji in močnejši, tudi ugriz je bil močnejši.

Izumrli so pred približno 10.000 leti.Ključne besede: canis dirus sivi volk pravolk pleistocen izumrle vrste dinozavri prazgodovina arheologija znanost fosili Ideje za ustvarjanje! Ustvarite ročno izdelane rože, buče, darilne vrečke, škatlice, zmaje, letala, ladjice, snežinke in še in še ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake