Regratov sok

Regratov sok

14.03.2020 | Avtor: Norman W. Walker
"Hranilna vrednost živega organskega magnezija, kakršnega vsebujejo surovi zelenjavni sokovi, je za naš organizem neprecenljiva."

Regratov sok je eden izmed najdragocenejših napitkov. Učinkovito zmanjšuje preveliko zakisanost organizma in nam pomaga do zdravega, rahlo bazičnega stanja. Vsebuje izjemno količino kalija, kalcija in natrija in je med našimi živili najbogatejši z magnezijem in železom.

Magnezij je nujno potreben za razvoj trdnega okostja in preprečuje mehčanje kosti. Uživanje hrane, ki vsebuje dovolj velike količine živega organskega magnezija in kalcija, pomaga med nosečnostjo preprečiti izgubo ali kvarjenje zob nosečnic ter daje čvrstost in moč otrokovemu okostju.

V primerni kombinaciji s kalcijem, železom in žveplom je živi organski magnezij nujno potreben pri nastajanju nekaterih sestavin krvi. Tak magnezij močno poživlja. Je ena od sestavin, ki so del naših celic, zlasti v tkivih pljuč in živčevja.

Živi organski magnezij lahko pridobimo zgolj iz živih, svežih rastlin – še eden razlog za to, da jih uživamo sveže in surove. Ne smemo ga zamenjevati z umetnimi magnezijevimi pripravki. Ti so neorganski in zelo motijo pravilno, zdravo delovanje telesnih funkcij.

Vsi kemijski magnezijevi pripravki v obliki praškov ali pa tako imenovanega mleka, v telesu nujno puščajo naslage anorganskih odpadkov. Čeprav morda res dajo takojšnje učinke, kakršne obljubljajo, ne smemo prezreti, da so ti učinki zgolj začasni.

regratSledijo jim bolj ali manj resne nezaželene posledice, ki jih taka neorganska snov povzroča v telesu.

Hranilna vrednost živega organskega magnezija, kakršnega vsebujejo surovi zelenjavni
sokovi, je za naš organizem neprecenljiva.

Mešanica surovega soka iz regratovih listov in korenin, korenčkovega soka in soka repnih listov, pomaga odpraviti težave s hrbtenico in kostmi. Daje tudi čvrstost zobem, pomaga preprečevati periodontitis in kvarjenje zob.


> Priporočljivo branje > Praktično zdravljenje z vodo & Več receptov za osvežilne in tudi zdravilne pijače >> Pijače

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: Norman W. Walker bolezni frutarianstvo dolgoživost regrat regratov sok korenčkov sok naravna zdravila pijače presni presnojedstvo sadje sokovi tekočine vitamini vitalnost voda zelenjava zelenjavni sokovi zdravje  Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezen je temeljna in zato najgloblja formula vsega, kar biva. Zato vsak, kdor deluje iz ljubezni, vstopa v to globino. In ker vstopa vanjo, tudi vidi skrivnostno globino bistva vsega.

Jože Urbanija