Korenček s stročjim fižolom in skuto

Korenček s stročjim fižolom in skuto

05.08.2009 | Avtor: Dario Cortese

Korenček s stročjim fižolom in skuto

Maslo
Korenček
Stročji fižol
Majaron
Sirarska skuta
PeteršiljV loncu stopimo malo masla. Del korenja narežemo, del naribamo. Korenček nekaj minut dušimo na maslu. Dodamo kar nekaj na koščke narezanega stročjega fižola. Zalijemo z vodo. Odišavimo z dovolj majarona. Kuhamo še nekaj, pa ne preveč časa, da se zelenjava zmehča. Dodamo sladko ali slano sirarsko skuto. V prvem primeru posolimo prav malo, v drugem pa nič, ker je skuta slana. Potresemo z narezanim peteršiljem.

Nekatere druge začimbne možnosti so janež, kumina, mešanica za kari in kari pasta. Skuta je pa treh vrst. Najpogostejša je tista v večjih kosih, sveže kiselkasta, narejena iz mleka.

Za zaokrožanje enolončnic in zelenjavnih juh zelo primerna je sirarska ali albuminska skuta, ki jo naredijo iz sirotke, potem ko iz sesirjenega mleka poberejo sir. Ima manjša zrna in je naprodaj sladka ali slana. Kadar dodamo drugo, jedi ni treba soliti.

> Več receptov
>>> v knjigah o prehrani 

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: Dario Cortese prehrana kulinarika enolončnice skuta stročji fižol korenje juhe Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Živimo v mavrici kaosa.

Paul Cezanne