Soleopatija, ozdravimo se s sončno svetlobo

Soleopatija, ozdravimo se s sončno svetlobo

13.01.2010 | Avtor: Maja Debeljak
"Soleopatija je način življenja, je način razmišljanja: imeti svetle misli in jih živeti v radosti ter pozitivnem pogledu na življenje."

Star indijanski pregovor pravi: »Sonce je objelo zemljo in z radostjo občutom, kako se vrača moja moč.«
Sončenje je starejše od zapisane človeške zgodovine. Že stoletja je človek uporabljal svetlobo za zdravljenje duše in telesa. Stare civilizacije in ljudstva so verjela in bila globoko prepričana, da so sončni žarki naravno zdravilo, neprecenljiv vir naravne lepote, življenjske moči, zadovoljstva in notranje harmonije. Uporabo sonca v zdravilne namene najdemo skoraj v vseh zgodovinskih obdobjih.

Svetloba prihaja od sonca, ki omogoča življenje vseh bitij, zato ga je človek povezoval z božanskim. Stara ljudstva so imela sonce za »sveto«, častila so ga kot Boga, zato so mu posvečala obrede, molitve in rituale. Kot Boga so ga častili že v starem Egiptu, o tesni povezanosti sonca z božanskim pa so razlagali tudi Inki, Maji, stari Grki, Rimljani idr. Najdemo ga v hinduizmu,  krščanstvu, drugih religijah in zgodovinskih obdobjih. V »večni « tradiciji pa sonce simbolizira boga Očeta.

Skozi zgodovinska obdobja so bile oblike zdravljenja s sončno svetlobo večkrat preganjane, toda vsakič vrnjene v življenje s še globljim pomenom. Tako je v 19. stoletju je nastopila tako imenovana »sodobna medicina« in vso pozornost usmerila izključno na telo in bolezen. Terapija s sončno svetlobo je postala zastarela in se kmalu znašla na mestu zgodovinske zanimivosti. Stare modrosti so potonile v pozabo, vendar nikoli zares.

Tako je zdravljenje s sončno svetolobo v začetku 19. stoletja znova oživel slovenski mistik Jakob Lorber. Po poklicu je bil glasbenik. Vendar ga je v srcu nekaj tako močno nagovarjalo, da se je vdal in po božjem nareku napisal več knjig in zapisov. Njegovi najodmevnejši knjigi sta »Zdravilna moč sončne svetlobe« in »Janezov evangelij«. V knjigi o sončni svetlobi je pisal in svetoval o tem, da naj bo bolno telo deležno čim več sončne svetlobe in čiste, s svetlobo napolnjene izvirske vode. Govoril je o naravnih metodah zdravljenja in zapisal mnogo načinov priprave solariziranih trinktu različnih pripravkov.

Takoj je pritegnil somišljenike, zdravilce, zdravnike, znanstvenike, ki tako ali drugače raziskujejo zdravilne učinke sončne svetlobe, ki se v zadnjem obdobju zelo uspešno potrjujejo tudi v sodobni midicini.
Sodobnik soleopatije, ki zelo intenzivno nadgrajuje znanje o zdravilnih učinkih sončne svetlobe, med drugim tudi z medicinskega vidika, je soleopat Karl Lutschich iz Avstrije, ki je na podlagi modrosti starega in sodobnega znanja o sončni svetlobi razvil celo vrsto sončnih pripravkov za najrazličnejše potrebe ohranjanja našega zdravja. Te proizvode lahko kupimo tudi v Sloveniji.

Sončna svetloba je zelo pomembna za naše telesno in duhovno zdravje ter razvoj. Pomaga nam doseči harmonijo, nas poživi,  razsvetli, zdravi našo dušo in uravnava značajske lastnosti, obenem pa nas s pomočjo zdrave prehrane ter zmernim gibanjem ubrani pred marsikatero zdravstveno težavo.

Soleopatija je način življenja, je način razmišljanja: imeti svetle misli in jih živeti v radosti ter pozitivnem pogledu na življenje.

Bodite sončni, nasmejani in zdravi.


Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: Maja Debeljak soleopatija sonce sončna svetloba pozitivne misli Jakob Lorber alternativna medicina zdravljenje radost veselje Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje razglabljajo o moji umetnosti in se pretvarjajo da jo razumejo, kot da bi jo morali razumeti; ko je popolnoma enostavno da jo je le treba ljubiti.

Claude Monet