Vas mika swing?

Vas mika swing?

21.10.2009 | Avtor: Krištof Zupančič
"Glasba polna pozitivne energije nam plesalcem vedno nariše nasmeh na obrazu, pa naj plešemo na jazz, dixieland, swing, boogie ali rokenrol."

Članek bom pričel z uvodnim pojasnilom in razmislekom o tem, zakaj sem si med paleto plesov izbral ravno swing.

Nekega poletnega večera sem zašel na grad Kodeljevo, kjer so se pred leti vsak torek odvijali plesni swing večeri. Glasba in razgreti plesalci so pričarali enkratno vzdušje, polno energije, v hipu me je zasvojila in me še danes ne izpusti iz rok.

Glasba, ki se je v prejšnjem stoletju širila iz Amerike je s seboj ponesla tudi nove plesne stile, ki so in še osvajajo mladino. Glasba polna pozitivne energije nam plesalcem vedno nariše nasmeh na obrazu, pa naj plešemo na jazz, dixieland, swing, boogie ali rokenrol.

Da pa je večer popoln poskrbimo z izbranimi oblačili. Čas zavrtimo nazaj in pričaramo zlato obdobje naših babic in dedkov, ko so se srečevali, plesali, kramljali in se spoznavali ob prijetni glasbi.

Ker je swing raznolik ples in ga lahko plešemo na različne glasbene stile, ga priporočam vsem generacijam. Lahko ga plešemo hitro ali počasi, divje ali uglajeno, glavno pa je, da ga plešemo zvečer v lokalih, kamor lahko zaidemo po napornem dnevu v službi ali v šoli ter vsaj za kakšno urico ali dve pozabimo na vsakodnevne skrbi.

Pri plesu sledimo naravnemu gibanju telesa, zato je tako enostaven za učenje. Ker si želim, da bi ga plesalo več in več plesalcev mesečno organiziram tudi brezplačni plesni tečaj swinga, na katerem vas naučim osnov tega plesa. Tako da boste pripravljeni, ko se nam boste pridružili na plesišču ter tako še bolj kvalitetno preživeli svoj prosti čas.

Naj omenim še blagodejne učinke sproščanja ob glasbi na plesišču.

Ples povečuje telesno gibljivost, odpravlja mišične zakrčenosti, izboljša držo in dihanje. Saj poznamo stari rek "zdrav duh v zdravem telesu". Pozitivni občutki in razgibavanje med plesanjem vas bosta napolnila z elanom in energijo, ki jo danes potrebujemo v nenehni bitki proti vsakodnevnemu stresu.

Torej če vas mika swing svet si oglejte mojo spletno stran in se mi pridružite, da skupaj zaplešemo in se pozabavamo. Na moji strani si lahko tudi preberete več o zgodovini swing plesa in glasbe, o oblačilih in obutvi ter o vsem, kar spada zraven.

Vabljeni!

http://www.kristofz.com/index.html

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.
Sorodni članki:
Gibanje
Rekreacija - Ključ do mladosti


Ključne besede: Krištof Zupančič ples swing gibanje dihanje elan sproščanje Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bolje je biti osovražen zaradi tega kar si, kot biti ljubljen zaradi tega kar nisi.

Andre Gide