Žaba - Totemske živali

Žaba - Totemske živali

12.05.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek
"Vrači so že od nekdaj prepričani, da regljanje teh dvoživk kakor nekakšna čarna mantra prikliče deževje. Kvakajoče živalice menda vplivajo tudi na energije lune in pomagajo boginjam, povezanim s tem nebesnim satelitom. "
Za sprožitev globokih preobrazb, ki se dogajajo s pomočjo vode in/ali zvoka se šamani povežejo z živahno energijo žab. Ker so dvoživke, se nadvse dobro znajdejo na kopnem in v vodi. Izražajo čar obeh elementov. Bojda se zaradi tega dobro razumejo tudi z vilami in palčki. šamansko združenje Severne in Južne Amerike najbolj povezuje žabe z dežjem in nadzorom nad vremenom.

Vrači so že od nekdaj prepričani, da regljanje teh dvoživk kakor nekakšna čarna mantra prikliče deževje. Kvakajoče živalice menda vplivajo tudi na energije lune in pomagajo boginjam, povezanim s tem nebesnim satelitom.

Povezovanje z energijo žab vrači priporočajo tudi pri obredih plodnosti. Dež pospeši rast in razvoj pridelkov ter prikliče na plano obilico žužkov in črvov, s katerimi se dvoživke prehranjujejo, kar okrepi zavest obilja v nas.

Šamani na svojstven način razlagajo sanje o žabah. Če je totem žabe na kateri koli način priskakljal v vaše življenje, vas hoče najprej in predvsem povezati z elementom vode, sprejemanja, rojevanja, čustev, neslutenih globin in skrivnostnih močvirij. Svetuje vam, da postane mlake in kalne luže zamenjate s svežo tekočino novih, prečiščevalnih in ustvarjalnih deževij. Vprašajte se, ali ste nemara postali preveč plehki, posvetni, vsakdanji? Ste obtičali v gostem blatu praznih, dolgočasnih dni, ki so si podobni kot jajce jajcu? Čutite potrebo, da bi se potopili v svežo vodo povsem drugačnega življenja, čustvovanja in doživljanja? Ali pa se morda brez potrebe utapljate v prepogostih negativnih čustvenih stanjih? Moč žab vam je na voljo za popolno transformacijo vsega, kar vam v vašem svetu ne ugaja več.

Varovanci žabjega totema so pogosto globoko čustveni, občutljivi, ranljivi in odzivni. Zlahka zaznajo čustveno stanje soljudi, zato nagonsko vedo, kaj reči ali storiti. Do bližnjih so zmožni začutiti iskreno simpatijo in jim priskočiti na pomoč. Zaradi teh lastnosti so pri večini ljudi nadvse priljubljeni in dobrodošli.

Meteorologi, kmetje in vsi tisti, ki jih zanima nadzor nad vremenom ter starodavno znanje o njegovem spreminjanju po naši volji, naj se povežejo z žabjo modrostjo. Zlasti spomladi in poleti je žabji klic po vodi in dežju najmočnejši. Hkrati z nenavadnim zvokom svojega glasu vabijo partnerje na paritev, opozarjajo na nevarnost predatorjev ali odganjajo nezaželene snubce.

Žabji totem je totem nenehne zavestne preobrazbe, najgloblje, temeljite spremembe in kreativne metamorfoze. Svoje varovance pripelje v središče njihove ustvarjalne moči in jih spodbudi, da jo vsakodnevno uporabljajo. Stvaritev se iz jajca prvotne zamisli preobrazi v paglavca pozitivno usmerjenega delovanja in naposled v odraslo žabo prizemljitve ter popolnega uresničenja ustvarjalne ideje.
Žabji ljudje tudi v poznejših letih ohranijo tesne povezave s svojimi materami. Ponavadi si želijo številne družine, vendar pa se jim je ne posreči vselej uskladiti svojega dela in zasebnega življenja.

Pogosto vrači priporočijo žabji totem tudi tistim, ki imajo težave z nožnimi sklepi ali mišicami. Žaba je gibčna, poskočna in gibljiva, zato svoje varovance nauči lahkotnih poskokov skozi življenjske krize in težave. Če na prostem v naravi izvajate žabje poskoke iz čepečega položaja, pozornost usmerite predvsem na korensko čakro. Po verovanju šamanov vas bo kakšnih deset minut takšnega skakljanja na dan na stežaj odprlo bogastvu, obilju, pritekanju denarja in vsesplošnemu blagostanju.

Totem žabe zmore spremeniti podnebne razmere naših življenj

Žabe so subtilno uglašene s čarovnijo prodornosti zvoka. Prek ušes imajo razpeto okroglo membrano, nekakšen bobnič, ki jim omogoča, da prepoznajo in se odzovejo na določene zvoke ter ugotovijo področje, od koder prihajajo. Znanost že dolgo ve, da je voda eden najboljših prevodnikov zvoka.

Žabji ljudje naj po nasvetu šamanov posvetijo več pozornosti poslušanju in zaznavanju mavrične raznoličnosti zvokov. Njihov okus za glasbo najverjetneje odstopa od najbolj popularnih tokov. Zanje je bistveno, da spoznajo čarno moč lastnega glasu in se ga naučijo uporabljati za vzbujanje, premikanje in preobražanje svojih čustev, kakor tudi občutkov drugih. Z njim zmorejo priklicati očiščujoče deževje nadse in temeljito spremeniti klimatske razmere svojega življenja.

Ključne besede: Marjetka Jeršek  dvoživke  ezoterika  energije živali  simbolika živali  šamani  šamanizem. totemske živali  regljanje  živalski totemi  žaba Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Računalniški priročnik
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

(Jeff Keller)