Zakaj morate raziskovati?

Zakaj morate raziskovati?

24.12.2010 | Avtor: Charles Rubin
"Raziskave morajo postati reden del vaše marketinške orožarne."

Izmed vseh orožij, ki so nam na voljo, je prav raziskovanje tisto, ki ga najpogosteje spregledamo. Ponavadi smo preveč zaposleni z uporabo orožij za neposredno oglaševanje, tako da se raziskave kar naenkrat znajdejo na dnu seznama.

Kadar imamo kaj prostega časa, se zgodi enako, saj se nam zdi, da je raziskovanje stvar, ki pritiče akademikom.

Preveč nas spominja na šolo in domače naloge. Želimo si prodajati, ne pa brskati po omrežju in iskati podatke.

Škoda. Največja in najuspešnejša podjetja nenehno raziskujejo, kar jim pomaga pri oceni položaja na trgu, načrtovanja bodočih izdelkov in storitev in izkoriščanju novih trendov, preden to stori kdo drug. McDonald's niti ne pomisli, da bi odprl novo restavracijo, ne da bi poprej ugotovil, kakšna bo prodaja.

Home Depot ne odpre nove trgovine, preden ne pregleda, kakšna je kupna moč okoliških prebivalcev. In vendar majhna podjetja vsak dan delajo tragične napake, saj se ne posvetijo raziskavam. Gverilci pa vedo, kako se tem rečem streže.

Raziskave morajo postati reden del vaše marketinške orožarne. Pomagale vam bodo razumeti razmere na trgu, davčne predpise in carinske zakone. Pomagale vam bodo pri oblikovanju boljših odločitev in zmanjšale možnost za napake.

Povedo vam lahko, kaj si želijo vaše stranke in kaj jim nudijo tekmeci. Raziskovanje vas lahko pripelje do novih poslovnih družabnikov ali dobaviteljev in vam pomaga razširiti trg po vsem svetu.

Naslednjič, ko boste imeli vprašanje o poslu, se ozrite naokoli in poiščite odgovor. Obstajajo velike možnosti, da ga boste tudi našli.

> Več o tem si lahko preberete v knjigi >>> Gverilski marketing na internetu

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Charles Rubin Jay Conrad Levinson gverilski marketing marketing internet prodaja na spletu internetne trgovine psihologija prodaje tržne niše gverila podjetniki raziskave Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ko enkrat opaziš lepoto življenja, se prične grdo razblinjati. Če pričneš gledati na življenje z radostjo, se začne žalost razblinjati. Ne moreš imeti raja in pekla istočasno. Le eno lahko imaš. Izbira je tvoja.

Osho