Znanstveniki opozarjajo: Naslednja tri leta so ključna v boju s podnebnimi spremembami sicer bo stanje nepopravljivo

Znanstveniki opozarjajo: Naslednja tri leta so ključna v boju s podnebnimi spremembami sicer bo stanje nepopravljivo

05.07.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Znanstveniki, ki so se zbrali v skupino pod imenom Misija 2020, opozarjajo, da imamo le še tri leta časa za preprečitev okoljske katastrofe. Človeštvo so pozvali, da je do leta 2020 nujno potrebno zmanjšati emisije toplogrednih plinov.

Skupino znanstvenikov vodi osnovalka Pariškega sporazuma, Christiana Figueres, sicer nekdanja izvršna sekretarka na področju klimatskih sprememb pri Združenih Narodih (ZN). Christiana Figueres opozarja, da je planet v nevarnosti, če v naslednjih treh letih višje temperature ozračja, ki jih povzročajo toplogredni plini, ne pričnejo upadati. Vse to se mora, po njenih opozorilih, zgoditi pred letom 2020, sicer bo stanje nepopravljivo.

Skupina Misija 2020 tako poziva na vzpostavitev polic, ki bi prepovedale gradnjo novih elektrarn na premog, ter povečale uporabo obnovljivih virov energije za 30 %. Cilj skupine je preprečitev dviganje temperature ozračja za več kot 2°C v naslednjih desetletjih.

Vir: Time, Nature

Fotografija: Alan Zomerfeld - Own work, CC BY-SA 2.5,

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=866641


Ključne besede: planet Zemlja emisije toplogredni plini okolje pariski sporazum prihodnost ekologija Pariški sporazum okoljevarstvo Misija 2020 Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Priročnik za vizualiziranje
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V praksi je najpomembnejša potreba po ljubezni in pripadnosti, saj je bližina in povezanost z ljudmi, ki nam nekaj pomenijo, predpogoj za zadovoljitev vseh potreb.

William Glasser