« prva  « nazaj  1 [2]
Vseh člankov avtorja Ana Hace: 14
Preučevanje delfinov

Preučevanje delfinov

12.09.2008 | Avtor: Ana Hace

Podatke, ki jih potrebujemo za raziskovanje delfinov, pridobimo s terenskim delom. Na predavanjih, različnih predstavitvah in drugih dogodkih ljudi pogosto zanima; kako takšno raziskovanje sploh poteka, kje in kdaj lahko delfine vidijo, ali delfine označujemo in podobno.

Kitolov

Kitolov

27.04.2017 | Avtor: | Ana Hace

Industrija kitolova se je hitro razcvetela in na rob izumrtja privedla kar nekaj vrst kitov. Samice namreč skotijo po enega mladiča za katerega nato skrbijo nekaj let (odvisno od vrste kitov in tudi drugih faktorjev), zato se populacije obnavljajo počasi.

Življenje delfinov

Življenje delfinov

10.08.2017 | Avtor: Ana Hace

Povezanost med delfini in ljudmi je prisotna že od nastanka prvih civilizacij. Delfini so postali del kulture prvih naseljencev ob morju, saj se pojavljajo v različnih legendah, slikah, simbolih in drugih umetninah.

Društvo Morigenos na mednarodni konferenci o morskih sesalcih

Društvo Morigenos na mednarodni konferenci o morskih sesalcih

12.05.2008 | Avtor: Ana Hace

Evropsko društvo za kite in delfine (European Cetacean Society – ECS) vsako leto organizira mednarodno konferenco, kjer se zberejo svetovno priznani znanstveniki, mladi raziskovalci ter drugi, ki jih zanimajo morski sesalci.Društvo Morigenos se teh konferenc udeležuje od leta 2003, njegovi člani pa tudi aktivno delujejo v aktivnostih Evropskega društva za kite in delfine.

« prva  « nazaj  1 [2]
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsak nov začetek pride iz konca nekega drugega začetka.

Seneka