Medsebojna povezanost

Medsebojna povezanost

20.06.2017 | Avtor: Tadej Pretner
"Povsod, kjer se gibljemo, v vsem, česar se dotaknemo, storimo ali izgovorimo, puščamo svojo energijsko sled."
Energijske povezave, ki jih odkriva znanost, so po eni strani zastrašujoče, a nam vendarle potrjujejo pravilnost poti ozaveščanja in nesmiselnost skrivanja za nekim namišljenim svetom, v katerem imamo navidez vse pod nadzorom, otepamo pa se spoznanj, ki bi nam takšna iluzorna prepričanja lahko omajala.

Znanstvena spoznanja lahko prav gotovo uporabimo za izhodišče pri razumevanju evolucijskih procesov naših življenj. Ko se jih zavemo in jih sprejmemo, začnemo nedvomno spreminjati nekatere vedenjske navade. Temeljna odkritja v zvezi z medsebojnimi povezavami so:
Raziskave, s katerimi so leta 1976 začeli v ZDA, so nedvoumno dokazale, da je z energijskim delovanjem na kapljico krvi, neodvisno od razdalje, mogoče vplivati na psihofizično stanje človeka, kateremu je ta kri pripadala.

Ko opazujemo energijo v njenih osnovnih delcih, tok teh delcev spremenimo že s samim dejanjem opazovanja.
Iz t.i. paradoksa EPR (Einstein – Podolsky – Rosen) je razvidno, da lahko potem, ko sta dva energijska sistema delovala vzajemno, merjenje enega od teh sistemov povzroči trenutno spremembo v energijskem stanju drugega, tudi če sta se medtem že močno oddaljila.
Vsesplošno medsebojno povezanost na finih energijskih ravneh dokazuje tudi Bellov teorem (J. S. Bell – fizik), pri katerem ne velja Einsteinova teorija relativnosti, ki pravi, da se energijski delci ne morejo gibati hitreje od svetlobe. Po Bellovem teoremu se namreč vsaka sprememba, ki se zgodi v enem delcu, trenutno odrazi na vseh ostalih delcih neke celote. Bellov teorem neposredno podpira teorijo obstoja kolektivnega nezavednega, po kateri vsak človek, s svojo osebnostno rastjo, vpliva na razvoj vsega človeštva (glej IX. Poglavje – Duhovna rast z minerali).

Če gornja odkritja, prenesemo v vsakdanje življenje, pomenijo naslednje:

Povsod, kjer se gibljemo, v vsem, česar se dotaknemo, storimo ali izgovorimo, puščamo svojo energijsko sled. Energija iste vrste ima tendenco združevanja, in ker vemo, da delujejo energije, s katerimi prihajamo v stik, ne glede na oddaljenost na nas povratno, je seveda pomembno, da so naše misli in dejanja dobra, mehka in ljubeča ter da pazljivo izbiramo okolje in ljudi, s katerimi preživljamo čas.

Ena temeljnih kozmičnih resnic, ki pravi: »Kakor boš sejal, tako boš žel,« dobi s temi spoznanji novo razsežnost. Če namreč vemo, da nas ljudje, s katerimi prihajamo v stik, že s svojim pogledom, zlasti pa s čustvi, spreminjajo, je jasno, da se nam vsaka grobost in nesramnost, ki jo storimo, ali slaba volja, ki jo zasejemo, nekajkratno vrne. Kadar torej skušamo raniti, bomo ranjeni in ko darujemo, bomo obdarovani.

Energijske povezave, interakcije in neuničljivost energije hkrati pomenijo, da se npr. moški, ki obišče prodajalko ljubezni, energijsko obremeni s celo vrsto njenih prejšnjih obiskovalcev in da moramo pri sebi iskati vzroke uporništva naših otrok, saj smo jim jih nedvomno sami vsadili s svojimi frustracijami, bojaznimi in negotovostmi. Skratka, za to, kakšen je svet, je odgovoren vsak posameznik in ker si vsi želimo živeti v boljšem svetu, ga začnimo spreminjati pri sebi, svoji notranji naravnanosti ter z rastjo zavesti o transformacijski moči naših misli in čustev.

Če pa se zavedamo, da smo le majhen delček živega vesolja, nikdar iz sebičnih vzrokov ne postavljajmo v ospredje sebe, saj to pomeni izstop iz harmonije enosti, posledica tega pa bo približno takšna, kot je učinek rakave tvorbe na človeško telo.

Rast zavesti o enosti in ljubeč odnos do vsega živega, pa nam hkrati prečiščuje in dviga lastno energijsko vibracijo v finejše sfere, ki na dovolj visoki stopnji pomeni absolutno neranljivost pred energijskimi obremenitvami iz okolja, saj privede do stanja globoke sproščenosti in spontanosti, v katerem ni prostora za notranje tenzije.

/Odlomek iz knjige Mala enciklopedija zdravilnih kamnov/Ključne besede: Tadej Pretner  čustva  ezoterika  energije  energijske povezave energijske vibracije energijske ravni enost kozmični zakoni moč misli medsebojna povezanost zakon setve in žetve Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Gram časa je gram zlata. A z gramom zlata ne moremo kupiti grama časa.

(Kitajski pregovor)