Misli, citati, izreki -  John O Donohue

Misli, citati, izreki - John O Donohue

05.07.2013 | Avtor: John O'Donohue


O delu

"Dandanes je tržišče tako  nestanovitno in stvari se tako hitro spreminjajo, da stari vzorci nadzorovanja dela ne obrodijo več dovolj sadov. Lastniki družb začenjajo spoznavati, da ponavljajoči se linearni sistem, ki nadzoruje delo in delavce, nič več ne prinaša dobička. Zato je zdaj duša dobrodošla na delovnem mestu. Duša je dobrodošla, ker v njej živi domišljija." ( John O'Donohue)


O domišljiji

"Brez domišljije živimo samo eno življenje."  (John O'Donohue)

"V domišljiji so vse nenormalne in nemoralne stvari normalne. V stvarnem svetu, v katerem stvari  opredelijo človeka kot normalnega, pa ni tako."  (John O'Donohue)

"Kdor zmore dovolj domišljije, se lahko prepriča, da si samo domišlja, da živi, in je najsrečnejši človek na svetu."   (John O'Donohue)

"Brez domišljije in brez dvomov bi se sonce še vedno vrtelo okrog Zemlje. Brez sanj pa bi za vedno ostali na Zemlji, ker se nikoli ne bi zbudili."  (John O'Donohue)

"Če bi si človek upal uresničiti tisto, kar nastaja v domišljiji, bi bil tako svoboden, da bi ga vsi norci občudovali."  (John O'Donohue)

"Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let."  (John O'Donohue)

"Domišljija je ustvarjalna sila v človeku. Vedno preudarja različne možnosti in prihaja do ustvarjalnih zaključkov, kakršni linearnemu, nadzorujočemu zunanjemu umu nikoli niti na misel ne bi prišli."  (John O'Donohue)

 

O odsotnosti in prisotnosti

"Plima in oseka sta tok, ki teče skozi celo življenje. Zdi se, da je odsotnost brez prisotnosti nemogoča. Odsotnost je sestra prisotnosti. Nasprotje prisotnosti ni odsotnost temveč praznina; tam, kjer je odsotnost, še vedno obstaja energija, vpletenost in hrepenenje." (John O'Donohue)


O osamljenosti

"Brez ljubezni začne vse trdeti. Na svetu ni nič bolj osamljenega kot tisto, kar je otrdelo ali pa postalo hladno."   (John O'Donohue)

"Ljudje, ki živjo samotarsko življenje, v svoji potrebi po ljubezni pogosto naletijo na veličasten notranji izvir. Naučijo se prebuditi globok vrelec ljubezni v sebi."   (John O'Donohue)

"Če ugotovimo, da je naše srce otrdelo, je eno od daril, ki bi si ga morali podariti, prav ta notranji vrelec. Povabiti bi ga morali, naj se osvobodi. Delati lahko začnemo na sebi in odstranjevati blato in pesek iz izvira, tako da bo zdravilna voda začela postopoma pronicati skozi otrdelo prst našega srca. Potem bo v nas zacvetel čudež ljubezni."  (John O'Donohue)


O starosti

"V starosti imajo zdravi samo eno željo, da bi bili mladi, bolni, da bi bili zdravi."  (John O'Donohue)

"Ker je starost vse pogosteje in vse močneje trkala na moja vrata, sem jih poskušal odpreti. Od takrat živim z najneprijetnejšim podnajemnikom, ki vse bolj postaja moj gospodar."  (John O'Donohue)

"Odkar sem se postaral, se v ogledalu ne ogledujem več. V sobi imam posodo z vodo, v kateri si ogledujem obrise svojega obraza. Ker zmorem bujno domišljijo in vrhunsko laž, se z lahkoto prepričam, da imam mladosten obraz."  (John O'Donohue)

"V starosti smo tako utrujeni, da bi najraje zaspali. Ko se nam želja uresniči, si tega ne želimo več."  (John O'Donohue)


Ključne besede: misli citati navedki John O'Donohue  izreki rek,i odlomki iz knjig knjiga o knjigi umetnost o umetnosti literatura književniki misli verzi lepa misel Anam Cara Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Računalniški priročnik
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Lepota nas obkroža, vendar se moramo ponavadi sprehajati v vrtu, da jo opazimo.

Rumi