Mladi imajo več možnosti, da doživijo 100 let

Mladi imajo več možnosti, da doživijo 100 let

23.12.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Novorojenček, rojen leta 2011 ima osemkrat več možnosti, da bo doživel 100. rojstni dan v primerjavi z novorojenčkom rojenim 80 let nazaj. "

Prihodnost nam prinaša vse več 100- letnikov.


Življenjska doba se hitro daljša. Današnji 20-letniki imajo trikrat več možnosti, kot generacije pred njimi, da bodo doživeli 100 let. Oziroma imajo dvakrat več možnosti dočakati to zavidljivo starost, kot njihovi starši, so pokazale raziskave. Daljša se tudi delovna doba in spreminja se upokojitev, kot so jo poznali naši dedki in babice. Do leta 2066 zna številka stoletnikov narasti na pol milijona zemljanov.


Novorojenček, rojen leta 2011, ima osemkrat več možnosti, da bo doživel 100. rojstni dan v primerjavi z novorojenčkom rojenim 80 let nazaj.

Kot govori britanski pokojninski minister Steve Webb, se vedno bolj kažejo generacijske razlike med starostniki danes in tistimi izpred 80 let in več. Ne moremo se namreč ozirati na izkušnje naših upokojenih starih staršev, oziroma  si je potrebno postaviti nove pokojninske modele.

Dramatična hitrost spreminjanja trajanja življenjske dobe narekuje, da moramo radikalno razmisliti o našem dojemanju naše prihodnosti v starostni dobi. Živeli bomo dlje in zato moramo tudi varčevati in prihraniti dovolj za prihodnost.Vir: BBC

Priporočljivo branje >>> Knjige o zdravju in vitalnosti

 


Ključne besede: mladi stari staranje starostniki 100 letniki daljšanje življenjske dobe starost daljša delovna doba Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Računalniški priročnik
V mestece na robu hriba tokrat pride gospa Poletje. Gospa Poletje je druga od štirih sester ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Kar daš, to dobiš, kar misliš o sebi in življenju, se ti uresniči.

(Louise L. Hay)