Osvoboditi štiri roke

Osvoboditi štiri roke

18.02.2017 | Avtor: Mijamoto Musaši

»Osvoboditi štiri roke« pomeni, da morate v primeru, ko sta si z nasprotnikom enakovredna v duhu in je med vama prišlo do zastoja ter ni mogoče doseči nobenega napredka, vedeti, kdaj morate odstopiti od tega, kar ste nameravali storiti in zmagati z nečim novim.

V Heiho, ki se nanaša na veliko število ljudi, je prvo, kar morate storiti v primeru nastopa štiriročnega zastoja in brezizhodnega položaja – kjer odločitev ni možna in so izgube velike -, da hitro zavržete predhodni načrt in si izmislite nekaj, česar nasprotniki niti ne slutijo.

V Heiho, ki se nanaša tudi na dvoboj, morate v zgoraj opisanem položaju nujno spremeniti svoje namene, spoznati nasprotnika in zmago doseči s pomočjo drugih uporabnih načinov. Naučite se o tem modro presojati.

Več branja v knjigah o osebnostni rasti 


Ključne besede: borilne veščine umetnost vojskovanja dvoboj bitke mečevanje obramba pot heiho poslovne strategije či knjiga petih prstanov Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Računalniški priročnik
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Prava literatura lahko obstaja, le, če je niso ustvarili pridni in zanesljivi funkcionarji, temveč norci, puščavniki, sanjači, uporniki in skeptiki.

Jevgenij Zamjatin