Osvoboditi štiri roke

Osvoboditi štiri roke

18.02.2017 | Avtor: Mijamoto Musaši

»Osvoboditi štiri roke« pomeni, da morate v primeru, ko sta si z nasprotnikom enakovredna v duhu in je med vama prišlo do zastoja ter ni mogoče doseči nobenega napredka, vedeti, kdaj morate odstopiti od tega, kar ste nameravali storiti in zmagati z nečim novim.

V Heiho, ki se nanaša na veliko število ljudi, je prvo, kar morate storiti v primeru nastopa štiriročnega zastoja in brezizhodnega položaja – kjer odločitev ni možna in so izgube velike -, da hitro zavržete predhodni načrt in si izmislite nekaj, česar nasprotniki niti ne slutijo.

V Heiho, ki se nanaša tudi na dvoboj, morate v zgoraj opisanem položaju nujno spremeniti svoje namene, spoznati nasprotnika in zmago doseči s pomočjo drugih uporabnih načinov. Naučite se o tem modro presojati.

Več branja v knjigah o osebnostni rasti 


Ključne besede: borilne veščine umetnost vojskovanja dvoboj bitke mečevanje obramba pot heiho poslovne strategije či knjiga petih prstanov Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Priročnik za vizualiziranje
Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Uspeli boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat.

(Jeff Keller)