Plavanje za zdravje

Plavanje za zdravje

10.07.2014 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Plavanje je zelo priljubljena vadba za ohranjanje kondicije; je relativno poceni (ne potrebujemo drage opreme); trenutno zaradi poletne sezone še kako aktualna. V bazenih se lahko z inštruktorji naučimo plavati, ali pa le izboljšati tehniko pravilnega plavanja.

Plavanje je odličen način za preoblikovanje telesa in za pridobivanje kondicije, saj pri plavanju celotno telo deluje proti uporu vode. Že plavanje le nekaj dolžin vključuje delovanje večine večjih mišičnih skupin v našem telesu; za naše telo pomeni to zelo dobro telesno vadbo.

Plavanje je tudi učinkovito pri topljenju telesne maščobe: kajti, če plavamo počasi, smo zmožni plavati več dolžin; ravno ohranjanje telesne moči je ključni cilj pri vajah za izgorevanje maščob.

Še ena velika prednost je to, da voda podpira telo in naša kolena, boki, in sklepi niso obremenjeni kljub intenzivni vadbi. 

Raziskave so pokazale, da telovadba v vodi visoki do pasu, zmanjša pritisk na sklepe za petdeset procentov, medtem ko vadba v vodi, ki nam sega do prsi, zmanjša to obremenjenost celo do 75 procentov.

Zato je vadba v vodi zelo primerna tudi za okrevanje po poškodbah, pri katerih se ne moremo ukvarjati s kakšnim drugim športom, hkrati pa je plavanje odlična vadba pri problemih s sklepi, ki so posledica artritisa.


Priporočljivo branje >> Praktično zdravljenje z vodo

 

 


Ključne besede: plavanje gibanje ohranjanje kondicije vadba bazeni okrevanje po poškodbah hujšanje telesna maščoba Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Če vas nekdo izziva, vedno poskušajte izziv sprejeti."

Donald J. Trump