Plavanje za zdravje

Plavanje za zdravje

10.07.2014 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Plavanje je zelo priljubljena vadba za ohranjanje kondicije; je relativno poceni (ne potrebujemo drage opreme); trenutno zaradi poletne sezone še kako aktualna. V bazenih se lahko z inštruktorji naučimo plavati, ali pa le izboljšati tehniko pravilnega plavanja.

Plavanje je odličen način za preoblikovanje telesa in za pridobivanje kondicije, saj pri plavanju celotno telo deluje proti uporu vode. Že plavanje le nekaj dolžin vključuje delovanje večine večjih mišičnih skupin v našem telesu; za naše telo pomeni to zelo dobro telesno vadbo.

Plavanje je tudi učinkovito pri topljenju telesne maščobe: kajti, če plavamo počasi, smo zmožni plavati več dolžin; ravno ohranjanje telesne moči je ključni cilj pri vajah za izgorevanje maščob.

Še ena velika prednost je to, da voda podpira telo in naša kolena, boki, in sklepi niso obremenjeni kljub intenzivni vadbi. 

Raziskave so pokazale, da telovadba v vodi visoki do pasu, zmanjša pritisk na sklepe za petdeset procentov, medtem ko vadba v vodi, ki nam sega do prsi, zmanjša to obremenjenost celo do 75 procentov.

Zato je vadba v vodi zelo primerna tudi za okrevanje po poškodbah, pri katerih se ne moremo ukvarjati s kakšnim drugim športom, hkrati pa je plavanje odlična vadba pri problemih s sklepi, ki so posledica artritisa.


Priporočljivo branje >> Praktično zdravljenje z vodo

 

 


Ključne besede: plavanje gibanje ohranjanje kondicije vadba bazeni okrevanje po poškodbah hujšanje telesna maščoba Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Veliki izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče.

(Sergio Bambaren)