Hoja - 5 nasvetov za vsakodnevno rekreacijo

Hoja - 5 nasvetov za vsakodnevno rekreacijo

03.02.2021 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Nordijska hoja v gozduHoja je najbolj enostavna in najcenejša oblika rekreacije. Par desetletij nazaj so ljudje prehodili kar 20 odstotkov več, kot prehodimo danes, ugotavljajo strokovnjaki.

Hoja izboljša kondicijo srca in pljuč ter pripomore k utrditvi mišic spodnjih okončin. Načinov hoje je mnogo, od počasne do hitre. Prav tako se lahko odločite ali vam bolj odgovarja hoja v parkih in naravi ali pa po mestnih ulicah. Vam za rekreacijo primanjkuje časa?

Predstavljamo vam 5 načinov, s katerimi lahko hojo vključite kar v vaše vsakodnevne opravke, ter tako izboljšate vaše počutje in kondicijo na enostaven način.

• Nakupovanje - avto pustite doma in se do trgovine sprehodite kar peš. Za večje nakupe s seboj vzemite nahrbtnik ali pa voziček.

• Pot v šolo - če imate otroke, se z njimi sprehodite do šole in tudi nazaj domov.

• Avtobus - iz avtobusa izstopite postajo ali dve prej. Tako boste z lahkoto našli čas za kratko rekreacijo.

• Sprehod med časom za kosilo - med malico se podajte na sprehod. Sprehod po malici vam bo pomagal pokuriti maščobo, ki ste jo zaužili le par minut prej.

• Tedenska rutina - enkrat na teden si rezervirajte uro ali dve za sprehod. Vsakič se podajte na drugo lokacijo, da boste izboljšali vašo motivacijo.

Povzeto po BBC

Priporočljivo branje >>> Knjige o zdravju

 


Ključne besede: hoja gibanje zdravje rekreacija telesna vadba kondicija   Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Morda je življenje to... pomežik očesa in migetajoče zvezde.

Jack Kerouac