Pojdite po svoji poti

Pojdite po svoji poti

14.07.2010 | Avtor: Jim Dornan
"Vsakdo se mora sam odločiti, po kakšni poti bo šel, in se nanjo podati z vso energijo, močjo, vztrajnostjo in razmišljanjem: "To pot BOM prehodil, kot najbolje vem in znam." "

Vsakdo se mora sam odločiti, po kakšni poti bo šel, in se nanjo podati z vso energijo, močjo, vztrajnostjo in razmišljanjem: "To pot BOM prehodil, kot najbolje vem in znam."

Vsakdo se mora zavedati, da je tekme konec šele, ko se ustavimo. Ponavadi nam spodleti le, ko odnehamo.

Kolesarska dirka Tour de France je najbrž najtežji športni izziv na svetu. V svetu tekmovalnega kolesarjenja je najpomembnejši preizkus moči in vzdržljivosti.

Dirka je sestavljena iz 20 etap, ki trajajo 22 dni. V tem času kolesarji prevozijo več kot 3500 kilometrov po Franciji, vključno  z dirko po visokih gorskih prelazih, dokler jih zadnja etapa ne pripelje na Elizejske poljane v Parizu.

Kolesarji morajo biti izjemno umsko in fizično močni in vzdržljivi. Leta 2004 je Lance Armstrong postal prvi in edini mož, ki je na dirki zmagal ŠESTKRAT zapored.

Armstrongova športna zgodba se je začela v Planu v državi Teksas, kjer je bil v najstniških letih vrhunski plavalec in triatlonec. Na koncu se je navdušil za kolesarjenje. Še preden je končal srednjo šolo, je bil že član mladinske državne reprezentance. Zmaga na ameriškem prvenstvu za amaterske kolesarje mu je odprla pot v svet poklicnih kolesarjev. Leta 1993 je bil že peti najuspešnejši kolesar na svetu in poznavalci so menili, da bo do leta 1996 že zmagal na Touru. Dotlej je to, in sicer trikrat, uspelo le enemu Američanu - Gregu LeMondu.

Pričakovanja za dirko leta 1996 so rasla, Armstronga pa je začel pestiti zamegljen vid, pa še kri je začel izkašljevati. Šel je k zdravniku in preiskave so pokazale, da ima raka. Ni imel le velikega tumorja - rak se je razpasel po vsem telesu - v mednožju, trebuhu, možganih in pljučih. Rak je izjemno napredoval in zdravniki so mu pripisali pičle možnosti preživetja. Samo v pljučih je imel 11 izrastkov - nekateri so bili veliki kot žogica za golf.

Leta 1996 je šel Armstrong na možgansko operacijo in intenzivno kemoterapijo  v bolnišnico univerze Indiana. Večkot leto dni je preživel v hudih bolečinah in negotovosti ter se boril z rakom. Preživel je in po letu dni je oznanil, da rakavih zasevkov ni več!

Potem je presenetil z odločitvijo: ponovno bo usposobil svoje telo in se pripravil na Tour de France leta 1999. Treningi za takšno dirko so izjemen podvig že za zdravo telo, kaj jšele za telo, izmučeno od raka in intenzivnih kemoterapij. Nekateri so ugibali, ali mu bo dirko leta 1999 sploh uspelo končati, nihče pa ni pričakoval, da bo na njej zmagal. In ravno to se je zgodilo! Pa ne le to - uspelo mu je "nemogoče" - v naslednjih petih letih je zmagal na vseh dirkah Tour de France!

Armstrong je ugotovil, da mu nikoli ne bo uspelo zmagati na Touru, če ne bi imel raka! Ko govori množicam, pove, da sta bolezen in zdravljenje njegovo telo tako zdelala, da ni imel druge izbire, kot da ga ponovno usposobi. Razvil je nove vaje za mišično moč, ki so naporne celo najmlajšim in najmočnejšim športnikom.

Mnogi športniki, še posebej dvigovalci uteži, "uničijo" mišične celice, da bi ponovno ustvarili močnejše, bolj vzdržljive. Armstrong je mišično maso okrepil brez "uničenja" starih celic. To delo sta zanj opravila že rak in obsevanje.

Na dirki se je mnogokrat dogajalo, da so kolesarji v težavnih gorskih vzponih komaj poganjali pedala - stoje. Armstrong jih je prehitel s hitrostjo med 20 in 30 km na uro - sede! Lance Armstrong je danes dokaz, da lahko z močjo uma premagamo tudi "nepremagljive" ovire.

Je bil rak nekaj dobrega ali slabega? Ne eno ne drugo. Bil je zgolj rak, ki pa je v Armstrongovem primeru postal temelj nečesa dobrega, saj je bolezen premagal z osveženo vizijo, osredotočenostjo in odločenostjo. Ni zapravljal časa in zgolj upal na ozdravitev. Ni se smilil samemu sebi in ni se vdajal malodušju. Ni bil ljubosumen na druge kolesarje, ki so bili zdravi. Preprosto je sprejel izziv in negativne stvari spremenil v pozitivne.

Lance Armstrong gre SVOJO pot.

Najdite SVOJO pot in se ji posvetite z vsem srcem, umom in močjo.

Zgodba iz knjige   >> še več zgodb najdete v naslednjih knjigah

Več motivacijskih zgodb si lahko preberete >>> Motivacija in osebnostna rast 

 

Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Jim Dornan motivacija načela odličnost odločitve samoregulacija vizija uspeha uspeh vodenje značaj Tour de France Lance Armstrong Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skrivnost uspeha ni v tem, da pred problemom bežite, se ga skušate znebiti ali da pred njim ohromite; skrivnost uspeha je, da zrastete, tako da ste večji od vsakega problema.

(T. Harv Eker)