Preprosti gratinirani makaroni

Preprosti gratinirani makaroni

01.03.2013 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Sestavine:

250 g makaronov

2 jajci

0,5 dl mleka

Sol

2 žlici naribanega sira (parmezana)

50 g masla

30 g sira 

 

Priprava:

Makarone skuhajte v slanem kropu, jih odcedite in preplaknite z mrzlo vodo. Jajci razžvrkljajte z mlekom, soljo in nastrganim sirom ter zmešajte z ohlajenimi makaroni. Zmes stresite v namazano in z drobtinami potreseno skledo ali posodo, ki se lahko peče. Po vrhu potresite nariba sir, ter pokapajte z raztopljeno margarino. Za petnajst minut postavite posodo v vročo (200°C). Po vrhu se mora narediti skorjica.


Priporočeno branje >> Knjige o prehrani 

>  Poskrbite za svoje zdravje in vitalnost 


Ključne besede: makaroni sir parmezan gratinirani makaroni recept prehrana kosilo recepti vegetarijanska prehrana  Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce.

Jože Urbanija