Umetnost dobrega počutja 4. del

Umetnost dobrega počutja 4. del

18.06.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles
Temelji vere

 Preden človek lahko misli na določen način, ki bo ozdravil njegove bolezni, mora verjeti v določene resnice, ki so navedene tukaj: Vse stvari so izdelane iz ene in edine življenjske snovi, ki, v svojem originalnem stanju, pronica, predira, in polni medprostore vesolja.  Medtem, ko so vse vidne stvari narejene iz Nje, je ta Snov – v svojem nedoločenem stanju- v notranjosti in preko vseh vidnih oblik, ki jih je Ona naredila. Njeno življenje je  v Vsem in  njena inteligenca je v Vsem.

Ta snov ustvarja z mislimi, in njena metoda je, da prevzame vedenje tega o čemer razmišlja. Misel na vedenje, ki jo misli ta snov, povzroči da si domišlja to vedenje/navado; misel na gibanje, povzroči, da sproži gibanje. S tem, ko se snov, nagiba k določenim, usmeritvam in položajem, nastanejo vedenja.

Ko si izvirna Snov želi ustvariti dano vedenje, razmišlja o ravnanju/kretnjah  ki bo ustvarilo to vedenje/obliko. Če si želi ustvariti svet, razmišlja o premikih, morda razširjenim skozi ere, ki bodo rezultirali prehod v vedenja in oblike sveta – in ta dejanja so narejena. Če is želi ustvariti hrastovo drevo, razmišlja o zaporedju gibanj, verjetno razširjenih skozi čas, ki se bodo pojavili v obliki drevesa – in ta dejanja so narejena. Posamezna zaporedja dejanja, iz katerih se bodo ustvarile različne oblike/vedenja, so bila osnovana na začetku; so stalna, nespremenljiva. Določena delovanja ustanovljena v nedefinirani Snovi, bodo za vedno ustvarjala določene oblike/vedenja.

 Človeško telo je formirano iz izvirne Snovi, in je rezultat določenih delovanj, ki so sprva obstajala kot misli izvirne Snovi. Delovanja, ki ustvarjajo ali obnavljajo telo, imenujemo funkcije, in obstajata dve kategoriji funkcij: prostovoljne in neprostovoljne.

 Neprostovoljne funkcije so pod vplivom Vrelca zdravja v človeku, in so izvršene na popolnoma zdrav način, če človek misli na določen način. Prostovoljne življenjske funkcije so prehranjevanje, pitje, dihanje, in spanje. Te, popolnoma ali deloma, so pod direktivo človekovega zavednega mišljenja, in lahko jih izvršuje na popolnoma zdrav način, če tako želi. Če jih ne izvršuje na zdrav način, se ne more dolgo dobro počutiti.

Vidimo torej, če človek misli na določen način, in je, pije, diha in spi na ustrezen/skladen način, se bo počutil dobro.


Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 5. del

 


Wallace Delois Wattles je tudi  avtor  knjige >  Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh

        Več o zdravem načinu življenja, priporočeno branje > Knjige o zdravju in vitalnosti 

Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
V slikanici Pripoved o zeleni pomladi že odmeva pomladna budnica. Živali se prebujajo iz zimskega spanja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ostani, je očarljiva beseda v prijateljskem slovarju.

Louisa May Alcott