Vanilijev sladoled z borovničevim prelivom

Vanilijev sladoled z borovničevim prelivom

03.08.2016 | Avtor: Živa Viviana Doria


Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 kisli smetani
  • 2,5 dL sladke smetane
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta
Borovničev preliv:
  • 200 g borovnic
  • 150 g sladkorja

 

Priprava:

Najprej pripravimo preliv. V manjšo kozico stresemo borovnice in sladkor. Počasi grejemo na zmernem ognju. Neprestano mešamo, dokler se sladkor ne raztali. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo še približno 5 minut, oz. toliko, da dobimo sirupasto zmes. Odstavimo in ohladimo. Sedaj bomo pripravili sladoled. V skledo stresemo kisli smetani. Vmešamo sladkor in dodamo vanilijev ekstrakt. Zmešamo z ročnim mešalnikom ali z roko, da dobimo kremasto zmes in se sladkor popolnoma raztopi. Primešamo še stepemo sladko smetano. Posodo postavimo v hladilnik za več ur (lahko čez noč). Sladoled potem preložimo v drugo posodo in ga damo v zamrzovalnik. Vsakih nekaj ur sladoled premešamo, da ne bodo nastajali veliki kristali ledu. Ob zadnjem mešanju vanj vmešamo tudi borovničev preliv.

Ta sladoledni recept in še mnogo okusnih, veselih, sladkih receptov najdete v knjigi

> Sladice iz domače pečice in sladke jedi, za lepše dni

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenjuKljučne besede: sladice iz domače pečice sladoled vanilija borovnice sadni sladoled preliv borovničev preli pecivo gastronomija kulinarika sladke jedi poletne sladice  Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Danes je moj najljubši dan.

A. A. Milne