Vanilijev sladoled z borovničevim prelivom

Vanilijev sladoled z borovničevim prelivom

03.08.2016 | Avtor: Živa Viviana Doria


Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 kisli smetani
  • 2,5 dL sladke smetane
  • pol žličke vanilijevega ekstrakta
Borovničev preliv:
  • 200 g borovnic
  • 150 g sladkorja

 

Priprava:

Najprej pripravimo preliv. V manjšo kozico stresemo borovnice in sladkor. Počasi grejemo na zmernem ognju. Neprestano mešamo, dokler se sladkor ne raztali. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo še približno 5 minut, oz. toliko, da dobimo sirupasto zmes. Odstavimo in ohladimo. Sedaj bomo pripravili sladoled. V skledo stresemo kisli smetani. Vmešamo sladkor in dodamo vanilijev ekstrakt. Zmešamo z ročnim mešalnikom ali z roko, da dobimo kremasto zmes in se sladkor popolnoma raztopi. Primešamo še stepemo sladko smetano. Posodo postavimo v hladilnik za več ur (lahko čez noč). Sladoled potem preložimo v drugo posodo in ga damo v zamrzovalnik. Vsakih nekaj ur sladoled premešamo, da ne bodo nastajali veliki kristali ledu. Ob zadnjem mešanju vanj vmešamo tudi borovničev preliv.

Ta sladoledni recept in še mnogo okusnih, veselih, sladkih receptov najdete v knjigi

> Sladice iz domače pečice in sladke jedi, za lepše dni

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenjuKljučne besede: sladice iz domače pečice sladoled vanilija borovnice sadni sladoled preliv borovničev preli pecivo gastronomija kulinarika sladke jedi poletne sladice  Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Živimo v mavrici kaosa.

Paul Cezanne