Ženskam

Ženskam

08.03.2021 | Avtor: Sarah Ban Breathnach
"Ali veste, kaj se zgodi vsakič, ko ženska reče: »Ne verjamem. Predolgo traja!«? Ženska umre. Znotraj. Tam, kjer je pomembno. Lahko pa traja še kakšnih trideset let, da vas pokopljejo. In veste, kaj bodo rekli, ko bodo raztresli vaš pepel? »Ne morem se spomniti, da bi bila kdaj resnično srečna.« In prav bodo imeli. "

Simone de Beauvoir je zapisala: »Ženska se ne rodi, ženska se postane.«

Umetnice ste. Mnogim med nami je neprijetno, da bi o sebi razmišljale kot o umetnici, pa vendar smo. Vsaka izmed nas je umetnica. Umetnik je zgolj nekdo, ki zna dobro poslušati in črpa ustvarjalno energijo vesolja, da utelesi nekaj, česar prej ni bilo tu. Vse je bilo del duha, preden to lahko vidimo kot knjigo, sliko, balet, film.

Enako velja za ustvarjanje pristnega življenja. Z vsako izbiro vsak dan ustvarjate edinstveno umetnino. Tako, ki jo lahko ustvarite le ve. Nekaj čudovitega in bežnega. Rojene ste bile zato, da v svojem osebnem svetu pustite svoj neizbrisni odtis. To je vaša pristnost.

Danes sprejmite to, da z velikimi in majhnimi izbirami med življenjem brez tveganja in tveganjem ustvarjate umetnino. Bi rade počele kaj novega in drugačnega? Zakaj si za kosilo ne bi naročile česa takega, česar še nikoli niste poskusile? Zakaj ne bi v parfumeriji preizkušale novih dišav? Ali pa poslušale drugačne glasbe, kot jo sicer poslušate?

Vsakič, ko izkusite kaj novega, postanete dovzetne za navdih. Vsakič, ko poskusite kaj drugačnega, date vesolju vedeti, da poslušate. Zaupajte svojim občutkom. Verjemite v svoja hrepenenja in blagoslove. Spoštujte svoje ustvarjalne nagibe. Če ste pripravljene zaupati in stopiti v neznano, boste ugotovile, da so vaše izbire prav tako pristne kot ve. Še več, ugotovile boste, da je vaše življenje tako, kot naj bi bilo.
Še veliko sanj čaka na nas. Še veliko hotenj nam je na dosegu roke, če jih bomo le še naprej stegovale. Še veliko lakote je treba potešiti. Še veliko hrepenenj si je treba priznati, da jih lahko izpolnimo. Še mnogo pristnih isker je treba razpihati, preden strast opravi svoje popolno delo v nas.

Vrzite še eno poleno v ogenj.

Danes ni dan, da bi odnehale.

Danes ni dan, da bi jokale.

Danes je dan, da s pogledom utišate vsakega zanikovalca v svojem življenju, ki še ni dojel. Kajti ve ste. Končno. In sedaj veste, da je vera bistvo stvari, na katere upamo, dokaz za stvari, ki jih ne vidimo.

Danes je dan, ko zakličite: »Verjamem!« Nič več tihega momljanja.

Vrtnica

Ali veste, kaj se zgodi vsakič, ko otrok reče: »Ne verjamem v pravljična bitja!« Pravljično bitje umre.

Ali veste, kaj se zgodi vsakič, ko ženska reče: »Ne verjamem. Predolgo traja!«? Ženska umre. Znotraj. Tam, kjer je pomembno. Lahko pa traja še kakšnih trideset let, da vas pokopljejo. In veste, kaj bodo rekli, ko bodo raztresli vaš pepel? »Ne morem se spomniti, da bi bila kdaj resnično srečna.« In prav bodo imeli.

Tole ni čas, da prenehate verjeti. Razkošja dvoma si preprosto ne morete privoščiti. In v kaj morate verjeti z vsakim dihom, dokler ne verujete? Denimo v mistično alkimijo sloga in duha. V preteklosti je bila duhovnost ženske ločena od njenega življenjskega sloga. Sedaj pa veste, da to nima smisla. Nikoli ga ni imelo. Nikoli ga ne bo imelo.
Sedaj veste, da združitev pristnega sloga in duha ustvari resnično žensko.
Vas.
Verjemite torej naprej, da imate strast, razumnost, bistrost, ustvarjalnost, modrost, jasnost, globino in iznajdljivost, da lahko najdete tisto tiho središče tolažbe, miru in moči, ki je potrebno, da ustvarite in ohranite pristno življenje.

Priporočljivo branje >>> Diamanti na tvojem dvorišču


Ključne besede: Sarah Ban Breathnach  Simone de Beauvoir  dan žena  o ženskah  preprosto bogastvo  pristno življenje  razmišljanja  umetnine  ženske  žena Priročnik za vizualiziranje
Korak za korakom v svet računalnika je priročnik za začetnike, ki se še spoznavajo z računalnikom in njegovim delovanjem.
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bodi mavrica v oblaku drugega

Maya Angelou