Kislo zelje z bobom

Kislo zelje z bobom

18.11.2013 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

 

Potrebujemo:

Bob

Kislo zelje

Česen

Olje

Moka

Kumina

Sol

 

Priprava:

Bob damo v skledo vode in ga čez noč pustimo namočenega. Naslednji dan v eni posodi, v rahlo osoljeni vodi, najprej skuhamo bob, da postane mehek. V drugo posodo zlijemo pol žlice olja in na njem prepražimo moko ter česen, toliko časa da rahlo porjavi. Zalijemo z malo vode in primešamo zelje, ki ga dušimo toliko časa, da postane zmehčan. Vodo dodajamo po potrebi. Solimo po občutku. Nato zelju dodamo še prej skuhan in precejen bob. Vse skupaj premešamo in pustimo še nekaj časa kuhati na zmerni temperaturi. Po želji dodamo še malo kumine.

K zelju z bobom postrezimo pire krompir.

Dober tek!        

Priporočeno branje >> Knjige o prehrani 

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: Recepti kislo zelje bob krompir zdrava prehrana domača prehrana kosilo stročnice kulinarika Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moremo živeti samo zase. Tisoče vlaken nas povezuje s sočlovekom; in po teh vlaknih tečejo naša dejanja proč, kot vzroki in se k nam vračajo, kot posledice.

Herman Melville