Kislo zelje z bobom

Kislo zelje z bobom

18.11.2013 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

 

Potrebujemo:

Bob

Kislo zelje

Česen

Olje

Moka

Kumina

Sol

 

Priprava:

Bob damo v skledo vode in ga čez noč pustimo namočenega. Naslednji dan v eni posodi, v rahlo osoljeni vodi, najprej skuhamo bob, da postane mehek. V drugo posodo zlijemo pol žlice olja in na njem prepražimo moko ter česen, toliko časa da rahlo porjavi. Zalijemo z malo vode in primešamo zelje, ki ga dušimo toliko časa, da postane zmehčan. Vodo dodajamo po potrebi. Solimo po občutku. Nato zelju dodamo še prej skuhan in precejen bob. Vse skupaj premešamo in pustimo še nekaj časa kuhati na zmerni temperaturi. Po želji dodamo še malo kumine.

K zelju z bobom postrezimo pire krompir.

Dober tek!        

Priporočeno branje >> Knjige o prehrani 

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenju


Ključne besede: Recepti kislo zelje bob krompir zdrava prehrana domača prehrana kosilo stročnice kulinarika Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnik je inštrument, ki beleži nekaj, kar že obstaja, nekaj, kar pripada vsemu svetu, in kar je prisiljen kot umetnik vrniti temu svetu.

Henry Miller