Mandeljnov namaz

Mandeljnov namaz

01.01.2011 | Avtor: Ica Krebar
"Če smo naredili zelo trdo maso, smo dobili domači naravni marcipan."
Deset dag mandeljnovih jedrc stresemo v vrelo vodo, premešamo in takoj ugasnemo. Pokrijemo in počakamo približno deset minut. Potem začnemo iz vode pobirati vsako jedrce posebej in ga stiskamo med prsti, tako da izskoči iz svoje rjave lupine.

Na ta način dobimo olupljene bele manjdeljne. Tako pripravljene lahko miksamo, dodamo med in poljubno razredčimo s čajem.

Če smo naredili zelo trdo maso, smo dobili domači naravni marcipan. Lahko ga oblikujemo v kroglice ali podolgovate palčke. Delamo lahko razne oblike (srčke, rožice, slončke ...) za okras tort in rolad.

Priporočljivo branje >>> Knjige o prehrani, receptih, kulinariki

Priporočljivo branje >>> Samooskrbni organski vrt

Preberite si tudi knjige o vzgoji rastlin >>> Knjige o vrtu in vrtnarjenjuKljučne besede: Ica Krebar namazi manjdeljnov namaz mandeljni marcipan marcipanovo pecivo sladice Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moremo živeti samo zase. Tisoče vlaken nas povezuje s sočlovekom; in po teh vlaknih tečejo naša dejanja proč, kot vzroki in se k nam vračajo, kot posledice.

Herman Melville