Umetnost dobrega počutja 6. del

Umetnost dobrega počutja 6. del

12.07.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles

 

Življenje, s tem ko ga živimo, raste.

Življenje ne more živeti brez rasti, in temeljni utrip življenja je živeti. Delovanje in ustvarjanje izvirne snovi, je odgovor temu temeljnemu utripu. Bog mora živeti, in Bog lahko živi le, če ustvarja in raste. V pomnoženih oblikah, gre Bog dalje, da bi živel več.

Vesolje je življenje, ki je napredovalo, in namen narave je pomikanje življenja proti popolnosti, proti popolnemu delovanju. Namen narave je popolno zdravje.

Pomen Narave je, kar se tiče človeka, da bi moral človek neprestano vlagati v več življenja, in napredovati k popolnemu življenju; in da bi moral živeti najpopolnejše življenje, kot je mogoče v njegovem sedanjem okolju delovanja. 

 Tako mora biti, kajti To kar živi v človeku, išče več življenja. Dajte majhnemu otroku, svinčnik in papir, inpričel bo risati surove/nezrele figure. To kar živi v njemu se skuša izraziti skozi umetnost. Dajte mu škatlo kock, in skušal bo zgraditi nekaj.  To kar živi v njemu se skuša izraziti v arhitekturi. Posedite ga za klavir, in skušal bo narisati harmonijo na tipkah. To kar živi v njemu se skuša izraziti skozi glasbo.

 To kar živi v človeku, vedno išče načine da bi več živelo, in ker človek živi največ ko se dobro počuti, vrelec narave v njemu lahko išče le zdravje. Naravno stanje človeka je stanje popolnega zdravja, in vse v njemu in v naravi teži proti zdravju.

 Bolezen ne more imeti nobenega prostora v misli izvirne Snovi, kajti v njeni naravi je neprestano spodbujanje k polnemu in najbolj popolnemu življenju – zatorej, k zdravju. Človek, takšen kot obstaja v misli brezoblikovne Snovi, je popolnega zdravja. Bolezen ki je neobičajna in izkrivljena funkcija – delovanje, narejeno nepopolno, ali narejeno v smeri nepopolnega življenja – nima nobenega prostora v mislih Miselne Snovi (Thinking stuff ).


Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 7. del

 

 


Wallace Delois Wattles je tudi  avtor  knjige >  Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh

       Več o zdravem načinu življenja, priporočeno branje > Knjige o zdravju in vitalnosti 

 


Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje razglabljajo o moji umetnosti in se pretvarjajo da jo razumejo, kot da bi jo morali razumeti; ko je popolnoma enostavno da jo je le treba ljubiti.

Claude Monet