Umetnost dobrega počutja 8. del

Umetnost dobrega počutja 8. del

28.08.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles

 

Človekov prvi korak mora biti ta, da se nauči, kako misliti popolno zdravje; in njegov drugi korak, da se nauči jesti, piti, dihati in spati na popolnoma zdrav način. Če bo človek naredil ta dva koraka, se bo nedvomno dobro počutil, in bo v takšnem stanju tudi ostal.

Človeško telo je trajni prostor energije, ki se obnavlja ko je izčrpana, izloči odpadke ali strupene snovi, in obnavlja telo, ko je zlomljeno ali poškodovano. To energijo imenujemo življenje. Življenje ni rojeno ali proizvedeno znotraj telesa; življenje ustvarja telo.

Seme, ki je bilo shranjeno v skladišču leta, bo zraslo, ko ga denemo v zemljo; ustvarilo bo rastlino. Ampak življenje v rastlini ni proizvedeno z njeno rastjo; življenje je tisto, ki omogoča rastlini, da raste.

Delovanje ne povzroči življenja; življenje je tisto, ki povzroči delovanje. Življenje je prvo; delovanje potem. Življenje je tisto, ki razlikuje organsko snov od anorganske, ampak ni proizvedeno po nastanku/organizaciji snovi. 

Življenje je princip ali sila, ki povzroči organizacijo; gradi organizme. Je princip moči, pripadajoče izvirni snovi; vse življenje je Eno.

Ta življenjski princip vsega je vrelec zdravja v človeku, in postane gradbeno aktiven kadarkoli človek misli na določen način. Kdorkoli torej misli na določen način, bo imel, če je njegovo zunanje delovanje v skladju z njegovimi mislimi, zagotovo popolno zdravje.  Ampak zunanje delovanje se mora skladati z mislimi; človek ne more upati, da se bo počutil bolje z mislijo o zdravju, če je, pije, diha in spi kot bolan človek.

Univerzalni temelj življenja je torej vrelec zdravja v človeku. Je Eno z izvirno snovjo. Obstaja ena izvirna snov, iz katere so narejene vse stvari; ta snov je živa, in njeno življenje je življenjski princip vesolja. Ta Snov je, z mislijo na njih, na njihovo gibanje in funkcije ki jih izdelajo, iz sebe ustvarila vse oblike organskega življenja.

(Članek predstavlja stališča avtorja in ne uredništva.)

> Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 9. del


Wallace Delois Wattles je tudi  avtor  knjige >  Izkoristite moč kreativnega mišljenja - Finančni uspeh

Več o zdravem načinu življenja, priporočeno branje > Knjige o zdravju in vitalnosti Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  Priročnik za vizualiziranje
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Da bi uspeli, morate biti pripravljeni, da zgrabite priložnost, ko se pojavi.

Og Mandino