Umetnost dobrega počutja 7. del

Umetnost dobrega počutja 7. del

04.08.2013 | Avtor: Wallace Delois Wattles

 

... Bolezen ne more imeti nobenega prostora v misli izvirne Snovi, kajti v njeni naravi je neprestano spodbujanje k polnemu in najbolj popolnemu življenju – zatorej, k zdravju. Človek, takšen kot obstaja v misli brezoblikovne Snovi, je popolnega zdravja. Bolezen ki je neobičajna in izkrivljena funkcija – delovanje, narejeno nepopolno, ali narejeno v smeri nepopolnega življenja – nima nobenega prostora v mislih Miselne Snovi (Thinking stuff ).

Vrhovna misel nikoli ne razmišlja o bolezni. Bolezen ni bila ustvarjena ali ukazana od Boga, ali odposlana od Boga. Celotno je produkt posamezne zavednosti, ali individualne misli človeka. Bog - brezoblična snov, ne vidi bolezni, misli bolezni, pozna bolezni ali prepozna bolezni. Bolezen prepozna le misel človeštva; Bog razmišlja izključno o zdravju.

 Iz vsega, kar je bilo prej omenjeno vidimo, da je zdravje dejanje ali RESNICA izvirne Snovi, iz katere smo vsi oblikovani, in da je bolezen nepopolno delovanje, ki izvira iz nepopolnih misli ljudi, preteklih in sedanjih. Če so bile misli človeka vedno nagnjene k popolnem zdravju, ta človek sedaj ne mora biti nič drugega kot popolnoma zdrav.

Človek popolnega zdravja je ideja izvirne Snovi, in človek nepopolnega zdravja je rezultat njegovega lastnega neuspeha, misliti o popolnem zdravju, in na zdrav način opravljati prostovoljne življenjske funkcije. Na tem mestu bomo v kratek pregled določili osnovne resnice Znanosti dobrega počutja:

 

  • Obstaja misleča Snov, iz katere so narejene vse stvari, in katera, v svojem izvirnem stanju, pronica, predira in napolnjuje medprostore vesolja. Je življenje Vsega.
  • Misel na obliko/delovanje te Snovi, ustvari to obliko/delovanje; misel na gibanje povzroči gibanje. V povezavi s človeštvom, so misli te Snovi vedno osnovane na popolno delovanje in popolno zdravje.
  • Človek je miselni center, zmožen izvirne misli; in njegova misel ima moč nad njegovim lastnim delovanjem. Z razmišljanjem o nepopolnih mislih je povzročil nepopolno in izkrivljeno delovanje; in z izvajanjem prostovoljnih življenjskih funkcij na izkrivljen način, je pomagal k sproženju bolezni.
  • Če bo človek razmišljal le misli o popolnem zdravju, lahko znotraj sebe sproži delovanje popolnega zdravja; vsa Moč Življenja bo uporabljena, da mu pomaga. Ampak to zdravo delovanje se ne bo nadaljevalo, če človek ne bo zunanjih in prostovoljnih življenjskih funkcij izvajal na zdrav način.
  •  Človeški prvi korak mora biti ta, da se nauči, kako misliti popolno zdravje; in njegov drugi korak, da se nauči jesti, piti, dihati in spati na popolnoma zdrav način. Če bo človek naredil ta dva koraka, se bo nedvomno dobro počutil, in bo v takšnem stanju tudi ostal.

(Članek predstavlja stališča avtorja in ne uredništva.)

> Se nadaljuje … Umetnost dobrega počutja 8. del

Ključne besede: umetnost dobrega počutja osebnostna rast zdravje vitalnost samopomoč zgodba Wallace Delois Wattles misli razmišljanje  Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih
Konfucijeve misli in izreki so brezčasne modrosti za vsak dan, ob katerih bi si vsakdo moral vzeti minuto ali dve za razmislek in samooblikovanje
Ilustrirana knjiga o kitih vas bo popeljala v svet največjih živali, ki plavajo v naših oceanih. Spoznajte resničnega samoroga morja - narvala, in največjo žival pod soncem - sinjega kita.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Najvišje spleza tisti, ki pri plezanju pomaga drugim.

(Georg Matthew Adams)