Trije razlogi za kolesarjenje

Trije razlogi za kolesarjenje

05.02.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Če vam ob natrpanem dnevnem urniku preprosto zmanjka časa za telovadbo je kolesarjenje idealna rešitev, saj lahko telovadbo tako vključimo kar v vsakodnevno pot v in iz službe. S tem pa boste v svoje življenje vnesli še novo telovadno rutino. "

Danes so ljudje že tako odvisni od avtomobila, da ga uporabijo tudi le za kratko pot. Da bi prispevali več k varstvu okolja ter seveda svojemu zdravju bi lahko velikokrat namesto v avto, enostavno sedli na kolo.

70% voženj z avtomobilom bi dejansko lahko, glede na prevoženo razdaljo, nadomestilo kolo. Poleg tega ima praktično vsakdo od nas svoje kolo - v Veliki Britaniji je koles pribliližno 27 milijonov - a velikokrat ga ne uporabljamo.

Pa si poglejmo tri pomembne razloge, ki vsa bodo morda pripravili do tega, da iz kleti pripeljete svoje kolo, ga očistite in se dobre volje odpravite na pot.

1. Zdravo srce. Naredili so obsežno študijo pri kateri je sodelovalo kar 10. 000 ljudi. Študija je dokazala, da se možnost srčnih obolenj pri tistih, ki prekolesarijo vsaj cca. 30 km na teden, zmanjša za polovico.

2. Uravnavanje teže. Povprečen človek bi moral tedensko porabiti 2000 kalorij z različnimi fizičnimi vajami. S kolesarjenjem pokurimo 300 kalorij v samo eni uri. Če bi torej kolesarili dvakrat dnevno po eno uro, bi porabili veliko odvečnih kalorij.

3. Kolesarjenje kot dnevna rutina. Če vam ob natrpanem dnevnem urniku preprosto zmanjka časa za telovadbo, je kolesarjenje idealna rešitev, saj lahko telovadbo tako vključimo kar v vsakodnevno pot v in iz službe. S tem pa boste v svoje življenje vnesli še novo telovadno rutino.

Povzeto po BBC

Priporočljivo branje > Knjige o zdravem načinu življenja


Ključne besede: kolesarjenje kolo  gibanje rekreacija telesna vadba zdravje  Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
V kompletu so zbrani trije priročniki za risanje po korakih ...
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Konfucijeve misli in izreki so brezčasne modrosti za vsak dan, ob katerih bi si vsakdo moral vzeti minuto ali dve za razmislek in samooblikovanje
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Uspeh je nenehno uresničevanje vsega, kar ste želeli postati in delati.

(Ron Jenson)