Trije razlogi za kolesarjenje

Trije razlogi za kolesarjenje

05.02.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"Če vam ob natrpanem dnevnem urniku preprosto zmanjka časa za telovadbo je kolesarjenje idealna rešitev, saj lahko telovadbo tako vključimo kar v vsakodnevno pot v in iz službe. S tem pa boste v svoje življenje vnesli še novo telovadno rutino. "

Danes so ljudje že tako odvisni od avtomobila, da ga uporabijo tudi le za kratko pot. Da bi prispevali več k varstvu okolja ter seveda svojemu zdravju bi lahko velikokrat namesto v avto, enostavno sedli na kolo.

70% voženj z avtomobilom bi dejansko lahko, glede na prevoženo razdaljo, nadomestilo kolo. Poleg tega ima praktično vsakdo od nas svoje kolo - v Veliki Britaniji je koles pribliližno 27 milijonov - a velikokrat ga ne uporabljamo.

Pa si poglejmo tri pomembne razloge, ki vsa bodo morda pripravili do tega, da iz kleti pripeljete svoje kolo, ga očistite in se dobre volje odpravite na pot.

1. Zdravo srce. Naredili so obsežno študijo pri kateri je sodelovalo kar 10. 000 ljudi. Študija je dokazala, da se možnost srčnih obolenj pri tistih, ki prekolesarijo vsaj cca. 30 km na teden, zmanjša za polovico.

2. Uravnavanje teže. Povprečen človek bi moral tedensko porabiti 2000 kalorij z različnimi fizičnimi vajami. S kolesarjenjem pokurimo 300 kalorij v samo eni uri. Če bi torej kolesarili dvakrat dnevno po eno uro, bi porabili veliko odvečnih kalorij.

3. Kolesarjenje kot dnevna rutina. Če vam ob natrpanem dnevnem urniku preprosto zmanjka časa za telovadbo, je kolesarjenje idealna rešitev, saj lahko telovadbo tako vključimo kar v vsakodnevno pot v in iz službe. S tem pa boste v svoje življenje vnesli še novo telovadno rutino.

Povzeto po BBC

Priporočljivo branje > Knjige o zdravem načinu življenja


Ključne besede: kolesarjenje kolo  gibanje rekreacija telesna vadba zdravje  Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če se želiš naučiti nekaj novega, pojdi po včerajšnji poti.

John Burroughs