« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8  naprej »  zadnja »
Vseh člankov v kategoriji Ezoterika: 75
Nosorog - Totemske živali

Nosorog - Totemske živali

12.02.2007 | Avtor: Marjetka Jeršek

To velikansko in mogočno žival šamani štejejo za simbol starodavne modrosti, z njo pa se enako uspešno lahko povezujemo skozi vse leto. Danes obstaja le še pet vrst nosorogov, dve v Afriki in tri v Aziji. Vrsta nosoroga, ki vstopi v vaš totem, vam razkrije morebitne povezave iz prejšnjih življenj s temi geografskimi področji.

Mačka - Totemske živali

Mačka - Totemske živali

12.10.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Vrači mački kot totemski živali pripisujejo poseben pomen pri razkrivanju davno zakopanih in zamolčanih skrivnosti, v magičnih zadevah – predvsem pri razvijanju čarnih sposobnosti - in pri pridobivanju neodvisnosti tistih, ki se zaradi kakršnih koli vzrokov v srcu ne čutijo svobodne.

Petelin - Totemske živali

Petelin - Totemske živali

12.09.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Energija petelinov prebuja spolno energijo in krepi pozornost – Preganjalci demonov zakikirikajo ob zori – Navdušenje, humor in optimizem odlikujejo rojene v znamenju petelina.

Galeb - Totemske živali

Galeb - Totemske živali

12.08.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Po verovanju šamanov galebi spodbujajo odgovorno obnašanje in ravnanje ter komunikacijske spretnosti, ki so nujne v poslovnem in zasebnem življenju. Krog moči teh ptic se razteza skozi vse leto

Tiger - Totemske živali

Tiger - Totemske živali

12.07.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Pogosto sanjate o tigru ali pa se vam v meditaciji kdaj prikaže njegova progasta podoba? Potem obstaja velika možnost, da je prav on vaša totemska žival. Šamani povezujejo energijo tigra z izražanjem strasti, moči, predanosti in čutnosti.

Mandale

Mandale

12.07.2006 | Avtor: Gabrijela Železnik | Vanda Omejc

Mandale so prisotne povsod. Vidimo jih v naravi, kot tudi v sakralni umetnosti, arhitekturi. Najdemo jih v vseh religijah, kulturah in civilizacijah. Tudi pri nas jih poznamo, samo poimenujemo jih drugače.

Delfin - Totemske živali

Delfin - Totemske živali

12.06.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Totem delfina uteleša moč diha, zvoka, harmonije, miline in inteligence. Njegova energija vsebuje igrivost, sočutje, ljubezen, iskrivo radovednost in pronicljivost. Skupaj s kiti spadajo med največje sesalce morja, čeprav še vedno obstajajo ljudje, ki mislijo, da gre pač le za velike ribe. Največji član družine delfinov je kit ubijalec, ki ponazarja vrednote potrpežljivosti in zvestobe.

Radionika, 1. del

Radionika, 1. del

12.06.2006 | Avtor: Tadej Pretner

Radionika ni le veda o napravah oziroma nekakšnih generatorjih, ki so jih v začetku prejšnjega stoletja, z namenom vzpostavitve energijskega stika med človekom in nečem, kar je prežeto z njegovo vibracijo (osebni nakit, kapljica krvi …), razvijali zdravnik iz San Francisca Albert Abrams in njegovi somišljeniki.

Žaba - Totemske živali

Žaba - Totemske živali

12.05.2006 | Avtor: Marjetka Jeršek

Za sprožitev globokih preobrazb, ki se dogajajo s pomočjo vode in/ali zvoka se šamani povežejo z živahno energijo žab. Ker so dvoživke, se nadvse dobro znajdejo na kopnem in v vodi.

Vzhodna in zahodna ezoterika

Vzhodna in zahodna ezoterika

12.05.2006 | Avtor: Tadej Pretner

Sam izraz ezoterika izhaja iz grške besede esoterikos, ki pomeni notranji, oziroma namenjen le nekaterim. Po eni strani gre namreč za odkrivanje notranjega bistva človeka, narave stvarstva in Boga, po drugi strani pa tovrstna znanja v osnovi niso bila namenjena množicam, ampak le izbrancem.

« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8  naprej »  zadnja »
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Visoko v gorah je desetletni pastirček Tonček pasel svoje ovčice. Vsako jutro je zgodaj vstal in jih preštel.
Oh, but what a beautiful and splendid teddy bear he used to be! On his chest was a special little heart that shone with a ruby red glow ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezen je temeljna in zato najgloblja formula vsega, kar biva. Zato vsak, kdor deluje iz ljubezni, vstopa v to globino. In ker vstopa vanjo, tudi vidi skrivnostno globino bistva vsega.

Jože Urbanija